Comcast wil Sky kopen voor 25 miljard euro

27/02/18 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Bron: Belga

De Amerikaanse kabelreus Comcast heeft een bod gedaan op de Britse televisiezender Sky. Comcast heeft 22,1 miljard pond, ongeveer 25 miljard euro, over voor het bedrijf. Dat is flink meer meer dan een overnamebod van 21st Century Fox op Sky.

Comcast wil Sky kopen voor 25 miljard euro

© REUTERS

21st Century Fox bood meer dan een jaar geleden 11,7 miljard pond voor 61 procent van Sky. De overige 39 procent had het imperium van Rupert Murdoch al in handen. Sky zou overgaan in handen van Disney als gevolg van de deal die 21st Century Fox en het entertainmentconcern vorig jaar sloten.

De overname van Sky door 21st Century Fox was echter nog steeds niet afgerond. De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) heeft twijfels over de macht van Rupert Murdoch op de Britse nieuwsmarkt. Uiteindelijk moet de Britse cultuurminister begin mei een oordeel vellen over deze voorgenomen deal.

Comcast wil Sky liefst volledig in handen krijgen, maar noemt de overname al geslaagd bij het verkrijgen van een meerderheidsbelang. Het bedrijf wil Sky gebruiken als groeiplatform in Europa, waar het al actief is met de internationale tak van NBCUniversal. Sky is behalve in het Verenigd Koninkrijk ook actief in Italië en Duitsland.

Onze partners