Foerster keert terug naar het moederbedrijf Lufthansa, waar ze een directiefunctie krijgt. Dat blijkt uit een mededeling van Lufthansa. Bettina Volkens, die aan het hoofd staat van de human resources-afdeling, verlaat het bedrijf 'in onderlinge overeenstemming' eind dit jaar.

Christina Foerster is als sinds 2002 in dienst bij de Lufthansa-groep. In oktober 2016 ging ze bij Brussels Airlines aan de slag als commercieel directeur. In april 2018 volgde ze Bernard Gustin op als CEO van de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Op 1 januari 2020 keert Foerster terug naar Lufthansa. Ze wordt er verantwoordelijk voor 'customer & corporate responsibility'. Foerster zal in die rol onder meer verantwoordelijk zijn voor productmanagement, marketing en het getrouwheidsprogramma 'Miles & More'. Ze zal ook de thema's milieu, klimaat en samenleving vertegenwoordigen in het directiecomité, luidt het in het persbericht.

Etienne Davignon, covoorzitter van Brussels Airlines, spreekt van een 'promotie' voor Foerster die in 'perfecte samenspraak' tussen Brussels Airlines en Lufthansa tot stand kwam. 'Ik ben ervan overtuigd dat deze benoeming de banden en de synergieën tussen de twee bedrijven nog zal versterken', aldus Davignon in een korte reactie.

Davignon meldt nog dat er een opvolgingsplan klaar ligt bij Brussels Airlines, waardoor er snel een nieuwe CEO kan worden benoemd. Naar verluidt maakt Dieter Vranckx, momenteel financieel directeur van de luchtvaartmaatschappij, veel kans als opvolger van Foerster.

Foerster keert terug naar het moederbedrijf Lufthansa, waar ze een directiefunctie krijgt. Dat blijkt uit een mededeling van Lufthansa. Bettina Volkens, die aan het hoofd staat van de human resources-afdeling, verlaat het bedrijf 'in onderlinge overeenstemming' eind dit jaar.Christina Foerster is als sinds 2002 in dienst bij de Lufthansa-groep. In oktober 2016 ging ze bij Brussels Airlines aan de slag als commercieel directeur. In april 2018 volgde ze Bernard Gustin op als CEO van de Belgische luchtvaartmaatschappij.Op 1 januari 2020 keert Foerster terug naar Lufthansa. Ze wordt er verantwoordelijk voor 'customer & corporate responsibility'. Foerster zal in die rol onder meer verantwoordelijk zijn voor productmanagement, marketing en het getrouwheidsprogramma 'Miles & More'. Ze zal ook de thema's milieu, klimaat en samenleving vertegenwoordigen in het directiecomité, luidt het in het persbericht.Etienne Davignon, covoorzitter van Brussels Airlines, spreekt van een 'promotie' voor Foerster die in 'perfecte samenspraak' tussen Brussels Airlines en Lufthansa tot stand kwam. 'Ik ben ervan overtuigd dat deze benoeming de banden en de synergieën tussen de twee bedrijven nog zal versterken', aldus Davignon in een korte reactie. Davignon meldt nog dat er een opvolgingsplan klaar ligt bij Brussels Airlines, waardoor er snel een nieuwe CEO kan worden benoemd. Naar verluidt maakt Dieter Vranckx, momenteel financieel directeur van de luchtvaartmaatschappij, veel kans als opvolger van Foerster.