Delta Lloyd Bank België is verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang Insurance Group voor 219 miljoen euro. Dat heeft Delta Lloyd zelf bekendgemaakt. Eerder nam Anbang al verzekeraar Fidea over.

De transactie zal naar verwachting in de loop van 2015 worden afgerond. Volgens een woordvoerder van Delta Lloyd Bank België zal de vermogensbank een nieuwe naam krijgen. Het is nog niet duidelijk of er een fusie komt met Fidea. Momenteel wordt het personeel ingelicht.

In oktober luidde het nog dat Delta Lloyd zijn Belgische bankactiviteit, die al een tijd in de etalage stond, dan toch niet zou verkopen. Onderhandelingen met een mogelijke koper waren mislukt.

Twee maand later meldt Delta Lloyd dan toch de verkoop. "In oktober was de kans op een geïnteresseerde partij gering. In tussentijd heeft Anbang zich gemeld, tot onze eigen verrassing", aldus een woordvoerster van de Nederlandse financiële groep.

Delta Lloyd Bank België heeft 55 bankkantoren en 66 zelfstandige agenten in ons land. De bank telt 538 personeelsleden. De bankinstelling zal zich in België, de tweede thuismarkt, concentreren op de groei van de levens- en pensioenverzekeringen. Er werken 581 mensen voor Delta Lloyd Life in ons land.

In oktober nam Anbang de voormalige KBC-dochter Fidea over van investeerder J.C. Flowers. Anbang, gevestigd in Peking, stelt ruim 30.000 mensen tewerk en beschikt over meer dan 90 miljard euro aan middelen. De verzekeraar heeft meer dan 20 miljoen cliënten. Anbang werd opgericht in 2004. Anbang is ook eigenaar van het beroemde Waldorf Astoria hotel in New York. Anbang betaalde 1,95 miljard dollar voor het historische hotel aan Park Avenue. (Belga/NS)

Delta Lloyd Bank België is verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang Insurance Group voor 219 miljoen euro. Dat heeft Delta Lloyd zelf bekendgemaakt. Eerder nam Anbang al verzekeraar Fidea over.De transactie zal naar verwachting in de loop van 2015 worden afgerond. Volgens een woordvoerder van Delta Lloyd Bank België zal de vermogensbank een nieuwe naam krijgen. Het is nog niet duidelijk of er een fusie komt met Fidea. Momenteel wordt het personeel ingelicht.In oktober luidde het nog dat Delta Lloyd zijn Belgische bankactiviteit, die al een tijd in de etalage stond, dan toch niet zou verkopen. Onderhandelingen met een mogelijke koper waren mislukt. Twee maand later meldt Delta Lloyd dan toch de verkoop. "In oktober was de kans op een geïnteresseerde partij gering. In tussentijd heeft Anbang zich gemeld, tot onze eigen verrassing", aldus een woordvoerster van de Nederlandse financiële groep. Delta Lloyd Bank België heeft 55 bankkantoren en 66 zelfstandige agenten in ons land. De bank telt 538 personeelsleden. De bankinstelling zal zich in België, de tweede thuismarkt, concentreren op de groei van de levens- en pensioenverzekeringen. Er werken 581 mensen voor Delta Lloyd Life in ons land. In oktober nam Anbang de voormalige KBC-dochter Fidea over van investeerder J.C. Flowers. Anbang, gevestigd in Peking, stelt ruim 30.000 mensen tewerk en beschikt over meer dan 90 miljard euro aan middelen. De verzekeraar heeft meer dan 20 miljoen cliënten. Anbang werd opgericht in 2004. Anbang is ook eigenaar van het beroemde Waldorf Astoria hotel in New York. Anbang betaalde 1,95 miljard dollar voor het historische hotel aan Park Avenue. (Belga/NS)