Volgens een eerste raming van het Duitse statistiekbureau kromp de economie in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,1 procent. Vooral op de buitenlandse handel zit sleet, door een dalende vraag.

De centrale bank verwacht ook in het derde kwartaal een zwakke industrie. Het is volgens de experts nog niet duidelijk of ook de binnenlandse vraag klappen zal krijgen.

Als de Duitse economie ook in het derde kwartaal krimpt, is er sprake van een recessie. Die term wordt immers gebruikt wanneer het bbp twee opeenvolgende kwartalen krimpt.

De prognose van de Bundesbank komt er na weken van slechter dan verwachte cijfers over de Duitse economie en van teleurstellende bedrijfsresultaten. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden tot voor kort nog op 0,2 procent groei in Duitsland in het derde kwartaal, maar een aantal onder hen stelde de prognoses intussen bij.

Volgens een eerste raming van het Duitse statistiekbureau kromp de economie in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,1 procent. Vooral op de buitenlandse handel zit sleet, door een dalende vraag. De centrale bank verwacht ook in het derde kwartaal een zwakke industrie. Het is volgens de experts nog niet duidelijk of ook de binnenlandse vraag klappen zal krijgen. Als de Duitse economie ook in het derde kwartaal krimpt, is er sprake van een recessie. Die term wordt immers gebruikt wanneer het bbp twee opeenvolgende kwartalen krimpt. De prognose van de Bundesbank komt er na weken van slechter dan verwachte cijfers over de Duitse economie en van teleurstellende bedrijfsresultaten. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden tot voor kort nog op 0,2 procent groei in Duitsland in het derde kwartaal, maar een aantal onder hen stelde de prognoses intussen bij.