In de maand maart reisden er amper 800.000 passagiers (796.743) via Brussels Airport. Een aanzienlijke daling ten opzichte van de bijna 2 miljoen passagiers in maart 2019. Het nieuwe coronavirus deed volgens de luchthaven week na week de cijfers dalen. De laatste week van maart was er een daling van 95 procent in de passagierscijfers.

De terugval begon met de zakenreizen en de vluchten naar Azië en Italië, nadien sloten de VS de grenzen. Naarmate de maand vorderde namen de beperkingen toe, tot het verbod op niet-essentiële reizen volgde. Door de repatriëringen was de daling bij de aankomende vluchten wel ietwat minder scherp.

Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht daalde van 129 naar 94 door de terugval van het aantal passagiers. Sinds begin april zijn er nog maar 14 luchtvaartmaatschappijen actief op Zaventem, tien binnen Europa en vier intercontinentale.

Ook bij het goederentransport was er een daling van de vraag merkbaar, bijvoorbeeld omdat vele bedrijven stilvielen. Er was een daling met 14,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. "Cargo is in deze tijden wel cruciaal voor de bevoorrading van ons land", klinkt het bij de luchthavenuitbater. "Dankzij luchtvracht kunnen essentiële producten zoals geneesmiddelen en medische producten snel worden geleverd."

De capaciteit nam ook aanzienlijk af omdat er veel minder vracht vervoerd kon worden aan boord van passagierstoestellen. Brussels Airport verwelkomde ook enkele nieuwe vrachtmaatschappijen.

Het totale aantal vluchten daalde met net geen 40 procent tegenover een jaar eerder. Bij de passagiersvluchten daalde het aantal vliegbewegingen meer dan 45 procent.

Het is nu al duidelijk dat april een zwarte maand wordt voor de luchthaven in Zaventem.

In de maand maart reisden er amper 800.000 passagiers (796.743) via Brussels Airport. Een aanzienlijke daling ten opzichte van de bijna 2 miljoen passagiers in maart 2019. Het nieuwe coronavirus deed volgens de luchthaven week na week de cijfers dalen. De laatste week van maart was er een daling van 95 procent in de passagierscijfers. De terugval begon met de zakenreizen en de vluchten naar Azië en Italië, nadien sloten de VS de grenzen. Naarmate de maand vorderde namen de beperkingen toe, tot het verbod op niet-essentiële reizen volgde. Door de repatriëringen was de daling bij de aankomende vluchten wel ietwat minder scherp. Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht daalde van 129 naar 94 door de terugval van het aantal passagiers. Sinds begin april zijn er nog maar 14 luchtvaartmaatschappijen actief op Zaventem, tien binnen Europa en vier intercontinentale. Ook bij het goederentransport was er een daling van de vraag merkbaar, bijvoorbeeld omdat vele bedrijven stilvielen. Er was een daling met 14,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. "Cargo is in deze tijden wel cruciaal voor de bevoorrading van ons land", klinkt het bij de luchthavenuitbater. "Dankzij luchtvracht kunnen essentiële producten zoals geneesmiddelen en medische producten snel worden geleverd." De capaciteit nam ook aanzienlijk af omdat er veel minder vracht vervoerd kon worden aan boord van passagierstoestellen. Brussels Airport verwelkomde ook enkele nieuwe vrachtmaatschappijen. Het totale aantal vluchten daalde met net geen 40 procent tegenover een jaar eerder. Bij de passagiersvluchten daalde het aantal vliegbewegingen meer dan 45 procent. Het is nu al duidelijk dat april een zwarte maand wordt voor de luchthaven in Zaventem.