Brussels Airlines vervoerde vorig jaar 'exact' 7.500.909 passagiers naar een Europese, Afrikaanse of Amerikaanse bestemming. Dat zijn er 892.042 meer dan in 2014, wat overeenstemt met een toename met 12,9 procent in vergelijking met vorig jaar, en met 30 procent tegenover 2013 .

Het passagiersaantal van en naar Afrika groeide met 9,3 procent. De vluchten van en naar New York en Washington kenden met +1,6 procent een geringere toename.

"De groei, die flink hoger ligt dan het Europese luchtvaartgemiddelde en de algemene passagiersevolutie op de Belgische markt, is te danken aan de de combinatie van attractieve prijzen én goede service", klinkt het in een persbericht.

De gemiddelde bezettingsgraad van de vliegtuigen steeg met 2,4 procent en bedroeg 74,4 procent.

De 49 vliegtuigen van Brussels Airlines zorgen dagelijks voor ongeveer 300 vluchten naar ruim 90 Europese en Afrikaanse bestemmingen.

In 2015 werden nieuwe lijnvluchten gelanceerd naar Accra, Bremen, Tenerife, Gran Canaria, Billund, Zagreb, Bordeaux, Dubrovnik, Lourdes, St Petersburg, Calvi, Olbia en Ibiza.

Sinds september 2008 verwierf Lufthansa 45 procent van de aandelen van SN Airholding, het moederbedrijf van Brussels Airlines, met een optie om de resterende 55 procent te verwerven. Op die manier werd de Belgische luchtvaartmaatschappij volledig geïntegreerd in de Lufthansa Group.

(Belga/BO)

Brussels Airlines vervoerde vorig jaar 'exact' 7.500.909 passagiers naar een Europese, Afrikaanse of Amerikaanse bestemming. Dat zijn er 892.042 meer dan in 2014, wat overeenstemt met een toename met 12,9 procent in vergelijking met vorig jaar, en met 30 procent tegenover 2013 . Het passagiersaantal van en naar Afrika groeide met 9,3 procent. De vluchten van en naar New York en Washington kenden met +1,6 procent een geringere toename. "De groei, die flink hoger ligt dan het Europese luchtvaartgemiddelde en de algemene passagiersevolutie op de Belgische markt, is te danken aan de de combinatie van attractieve prijzen én goede service", klinkt het in een persbericht. De gemiddelde bezettingsgraad van de vliegtuigen steeg met 2,4 procent en bedroeg 74,4 procent.De 49 vliegtuigen van Brussels Airlines zorgen dagelijks voor ongeveer 300 vluchten naar ruim 90 Europese en Afrikaanse bestemmingen.In 2015 werden nieuwe lijnvluchten gelanceerd naar Accra, Bremen, Tenerife, Gran Canaria, Billund, Zagreb, Bordeaux, Dubrovnik, Lourdes, St Petersburg, Calvi, Olbia en Ibiza. Sinds september 2008 verwierf Lufthansa 45 procent van de aandelen van SN Airholding, het moederbedrijf van Brussels Airlines, met een optie om de resterende 55 procent te verwerven. Op die manier werd de Belgische luchtvaartmaatschappij volledig geïntegreerd in de Lufthansa Group. (Belga/BO)