Het gaat om vluchten van en naar typische vakantiebestemmingen, zoals de Griekse eilanden en de Canarische Eilanden, die voor 80 procent gevuld werden met vakantiegangers van Thomas Cook.

Maar de beslissing heeft ook gevolgen voor zowat 3.500 passagiers van Brussels Airlines zelf, zegt woordvoerster Maaike Andries. Voor hen zal een oplossing worden gezocht, in de vorm van een alternatieve vlucht of een terugbetaling.

De woordvoerster preciseert dat de vluchten van en naar een aantal bestemmingen volledig worden stopgezet, met name die naar Djerba en Enfidha (Tunesië), Chania, Corfu, Kos en Rhodos (Griekenland), Hurghada en Marsa Alam (Egypte) en Pafos (Cyprus). Op Djerba na, waren het allemaal bestemmingen die sowieso enkel in het zomerseizoen, dat loopt tot eind oktober, worden aangevlogen.

Op andere bestemmingen wordt de frequentie verminderd. Dat is het geval voor bestemmingen op de Canarische Eilanden (Tenerife, Lanzarote en Las Palmas) en Palma de Mallorca op de Balearen.

Nog volgens BrusselsAirlines vertegenwoordigen de geschrapte vluchten maar 2 procent van alle vluchten van de maatschappij in die periode.

Los van die geannuleerde vluchten zullen er ook op heel wat andere vluchten van Brussels Airlines naar populaire vakantiebestemmingen zitjes leeg blijven. Die waren bestemd voor Thomas Cook-reizigers, maar donderdagnamiddag werd beslist dat alle bij Thomas Cook geboekte reizen geannuleerd worden. Om die vliegtuigen toch voller te krijgen, biedt Brussels Airlines reizigers tot eind oktober 20 procent korting op vluchten naar een hele reeks vakantiebestemmingen.

Het gaat om vluchten van en naar typische vakantiebestemmingen, zoals de Griekse eilanden en de Canarische Eilanden, die voor 80 procent gevuld werden met vakantiegangers van Thomas Cook. Maar de beslissing heeft ook gevolgen voor zowat 3.500 passagiers van Brussels Airlines zelf, zegt woordvoerster Maaike Andries. Voor hen zal een oplossing worden gezocht, in de vorm van een alternatieve vlucht of een terugbetaling. De woordvoerster preciseert dat de vluchten van en naar een aantal bestemmingen volledig worden stopgezet, met name die naar Djerba en Enfidha (Tunesië), Chania, Corfu, Kos en Rhodos (Griekenland), Hurghada en Marsa Alam (Egypte) en Pafos (Cyprus). Op Djerba na, waren het allemaal bestemmingen die sowieso enkel in het zomerseizoen, dat loopt tot eind oktober, worden aangevlogen. Op andere bestemmingen wordt de frequentie verminderd. Dat is het geval voor bestemmingen op de Canarische Eilanden (Tenerife, Lanzarote en Las Palmas) en Palma de Mallorca op de Balearen. Nog volgens BrusselsAirlines vertegenwoordigen de geschrapte vluchten maar 2 procent van alle vluchten van de maatschappij in die periode.Los van die geannuleerde vluchten zullen er ook op heel wat andere vluchten van Brussels Airlines naar populaire vakantiebestemmingen zitjes leeg blijven. Die waren bestemd voor Thomas Cook-reizigers, maar donderdagnamiddag werd beslist dat alle bij Thomas Cook geboekte reizen geannuleerd worden. Om die vliegtuigen toch voller te krijgen, biedt Brussels Airlines reizigers tot eind oktober 20 procent korting op vluchten naar een hele reeks vakantiebestemmingen.