Er zal volgende week woensdag geen enkel vliegtuig van Brussels Airlines opstijgen of landen op Brussels Airport. Alle 222 geplande vluchten worden als gevolg van de nationale staking geschrapt, meldt de luchtvaartmaatschappij vrijdag.

Donderdagnamiddag had Brussels Airlines al aangekondigd dat er op zijn minst twee op de drie vluchten zouden worden geschrapt op de stakingsdag, maar 'dat aantal kon nog oplopen', klonk het gisteren in de loop van de namiddag.

De impact van de staking blijkt vrijdag dus al groter dan verwacht. 'Op basis van momenteel beschikbare informatie over de vermoedelijke omvang van de nationale staking op 13 februari, gaat Brussels Airlines ervan uit dat de operaties van op Brussels Airport ernstig getroffen zullen zijn door de industriële acties van verschillende stakeholders', luidt het in een persbericht. 'Daarom wordt het volledige programma van 13 februari, met 222 vluchten, geannuleerd'.

Op de website van Brussels Airlines staan wel nog enkele langeafstandsvluchten aangekondigd. Dat zijn vluchten die op 13 februari vanuit Afrika of Canada vertrekken, maar pas op 14 februari in Brussel landen.

Ruim 16.000 reizigers worden als gevolg van de geannuleerde vluchten verzocht hun reisplannen te wijzigen. Zij krijgen een alternatief aangeboden, of ze kunnen om een terugbetaling van hun ticket vragen.

'Geen schadevergoeding'

Reizigers die hun vlucht geannuleerd zien, kunnen het best niet rekenen op een schadevergoeding. Brussels Airlines kan zich namelijk beroepen op overmacht, stelt het bedrijf. Dat wordt bevestigd door Test-Aankoop. 'Passagiers van wie de vlucht woensdag geschrapt wordt omwille van de nationale staking, hebben geen recht op een extra schadevergoeding, omdat er sprake is van overmacht', aldus de consumentenorganisatie.

Het personeel van Brussels Airlines wordt woensdag gewoon betaald, zegt woordvoerster Wencke Lemmes. De andere maatschappijen van de groep waartoe Brussels Airlines behoort (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings), hebben nog geen beslissing genomen over hun vluchten van en naar België op 13 februari.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.brusselsairlines.com

TUI leidt vluchten om naar Frankrijk en Nederland

Luchtvaartmaatschappij TUI fly meldt vrijdag dat volgende week woensdag alle vluchten van en naar België naar luchthavens in Frankrijk en Nederland worden omgeleid. Reizigers worden met bussen van en naar die luchthavens gebracht. TUI fly had woensdag 36 vluchten van en naar de Belgische luchthavens gepland. Die worden omgeleid naar Rijsel en Parijs (Orly) in Frankrijk, en de Nederlandse luchthavens van Maastricht, Eindhoven en Amsterdam. De reizigers worden op de hoogte gebracht. Het gaat om meer dan 5.000 reizigers, verduidelijkt TUI-woordvoerster Sarah Saucin.

Er zal volgende week woensdag geen enkel vliegtuig van Brussels Airlines opstijgen of landen op Brussels Airport. Alle 222 geplande vluchten worden als gevolg van de nationale staking geschrapt, meldt de luchtvaartmaatschappij vrijdag.Donderdagnamiddag had Brussels Airlines al aangekondigd dat er op zijn minst twee op de drie vluchten zouden worden geschrapt op de stakingsdag, maar 'dat aantal kon nog oplopen', klonk het gisteren in de loop van de namiddag.De impact van de staking blijkt vrijdag dus al groter dan verwacht. 'Op basis van momenteel beschikbare informatie over de vermoedelijke omvang van de nationale staking op 13 februari, gaat Brussels Airlines ervan uit dat de operaties van op Brussels Airport ernstig getroffen zullen zijn door de industriële acties van verschillende stakeholders', luidt het in een persbericht. 'Daarom wordt het volledige programma van 13 februari, met 222 vluchten, geannuleerd'.Op de website van Brussels Airlines staan wel nog enkele langeafstandsvluchten aangekondigd. Dat zijn vluchten die op 13 februari vanuit Afrika of Canada vertrekken, maar pas op 14 februari in Brussel landen. Ruim 16.000 reizigers worden als gevolg van de geannuleerde vluchten verzocht hun reisplannen te wijzigen. Zij krijgen een alternatief aangeboden, of ze kunnen om een terugbetaling van hun ticket vragen.Reizigers die hun vlucht geannuleerd zien, kunnen het best niet rekenen op een schadevergoeding. Brussels Airlines kan zich namelijk beroepen op overmacht, stelt het bedrijf. Dat wordt bevestigd door Test-Aankoop. 'Passagiers van wie de vlucht woensdag geschrapt wordt omwille van de nationale staking, hebben geen recht op een extra schadevergoeding, omdat er sprake is van overmacht', aldus de consumentenorganisatie.Het personeel van Brussels Airlines wordt woensdag gewoon betaald, zegt woordvoerster Wencke Lemmes. De andere maatschappijen van de groep waartoe Brussels Airlines behoort (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings), hebben nog geen beslissing genomen over hun vluchten van en naar België op 13 februari.Voor meer informatie kunt u terecht op www.brusselsairlines.comLuchtvaartmaatschappij TUI fly meldt vrijdag dat volgende week woensdag alle vluchten van en naar België naar luchthavens in Frankrijk en Nederland worden omgeleid. Reizigers worden met bussen van en naar die luchthavens gebracht. TUI fly had woensdag 36 vluchten van en naar de Belgische luchthavens gepland. Die worden omgeleid naar Rijsel en Parijs (Orly) in Frankrijk, en de Nederlandse luchthavens van Maastricht, Eindhoven en Amsterdam. De reizigers worden op de hoogte gebracht. Het gaat om meer dan 5.000 reizigers, verduidelijkt TUI-woordvoerster Sarah Saucin.