De Britse economie kromp in augustus met 0,1 procent tegenover juli, toen de economie nog met 0,4 procent was gegroeid. Analisten hielden rekening met een stagnatie. Voor juli werd de toename van het bbp opwaarts herzien tot 0,4 procent.

In augustus kende de industrie een terugval met 0,7 procent, vooral te wijten aan de mindere prestaties van de farmaceutische sector. De bouwsector registreerde een groei met 0,2 procent, terwijl de dienstensector stagneerde.

Van juli tot en met augustus groeide de Britse economie wel: met 0,3 procent. Ondanks de zwakke augustusmaand lijkt het er op dat het Verenigd Koninkrijk een recessie zal kunnen vermijden.

De Britse economie kromp in augustus met 0,1 procent tegenover juli, toen de economie nog met 0,4 procent was gegroeid. Analisten hielden rekening met een stagnatie. Voor juli werd de toename van het bbp opwaarts herzien tot 0,4 procent. In augustus kende de industrie een terugval met 0,7 procent, vooral te wijten aan de mindere prestaties van de farmaceutische sector. De bouwsector registreerde een groei met 0,2 procent, terwijl de dienstensector stagneerde. Van juli tot en met augustus groeide de Britse economie wel: met 0,3 procent. Ondanks de zwakke augustusmaand lijkt het er op dat het Verenigd Koninkrijk een recessie zal kunnen vermijden.