"Als wij de wet volgen, zijn er strafmaatregelen voorzien voor klanten die hun wagen niet binnenbrengen"

De topman laat in De Tijd weten dat de eigenaars van een Volkswagen verplicht zijn in te gaan op de terugroepactie. Volgens hem zullen er dit jaar 320.000 chauffeurs een brief ontvangen met de vraag hun wagen te laten aanpassen. "Als wij de wet volgen, zijn er strafmaatregelen voorzien voor klanten die hun wagen niet binnenbrengen", aldus Gorteman.

"Rijden met betrokken wagen is illegaal"

"De betrokken voertuigen zijn vandaag niet conform en het is onwettig te rijden met zo'n voertuig. Je bent dus verplicht je voertuig aan te bieden", gaat hij verder in de krant.

Hij benadrukt dat de auto's allemaal 100 procent conform de wettelijke voorschriften zullen zijn na de terugroepactie.

Matthias Müller, CEO van Volkswagen heeft ook al laten weten dat het mogelijke bepaalde wagens zal terugkopen. "In sommige gevallen is het heel eenvoudig om de auto's te herstellen, maar in andere gevallen is het een dure aangelegenheid. In dat geval moeten we ons afvragen of het niet beter is om een deel van de auto's terug te brengen naar Volkswagen", aldus de CEO.

Volkswagen is bovendien vastberaden om tijdens het Autosalon zijn image op te poetsen. Zo komt de autogroep met riante kortingen over de brug en krijgen eigenaars van een Volkswagen twee gratis kaarten voor het evenement. (NS)

De topman laat in De Tijd weten dat de eigenaars van een Volkswagen verplicht zijn in te gaan op de terugroepactie. Volgens hem zullen er dit jaar 320.000 chauffeurs een brief ontvangen met de vraag hun wagen te laten aanpassen. "Als wij de wet volgen, zijn er strafmaatregelen voorzien voor klanten die hun wagen niet binnenbrengen", aldus Gorteman. "De betrokken voertuigen zijn vandaag niet conform en het is onwettig te rijden met zo'n voertuig. Je bent dus verplicht je voertuig aan te bieden", gaat hij verder in de krant. Hij benadrukt dat de auto's allemaal 100 procent conform de wettelijke voorschriften zullen zijn na de terugroepactie. Matthias Müller, CEO van Volkswagen heeft ook al laten weten dat het mogelijke bepaalde wagens zal terugkopen. "In sommige gevallen is het heel eenvoudig om de auto's te herstellen, maar in andere gevallen is het een dure aangelegenheid. In dat geval moeten we ons afvragen of het niet beter is om een deel van de auto's terug te brengen naar Volkswagen", aldus de CEO. Volkswagen is bovendien vastberaden om tijdens het Autosalon zijn image op te poetsen. Zo komt de autogroep met riante kortingen over de brug en krijgen eigenaars van een Volkswagen twee gratis kaarten voor het evenement. (NS)