De ERMG peilde bij meer dan 5.000 bedrijven naar de effecten van een hypothetische tweede lockdown van zes weken. Vijf procent van de ondernemingen vreest dat zo'n nieuwe lockdown hun faillissement betekent, ook al zouden de financiële steunmaatregelen van de eerste lockdown gelden.

Voor 45 procent van de bedrijven hangt hun overleven af van financiële steunmaatregelen. Mochten die niet worden toegepast zoals tijdens de lockdown van deze lente, zou een faillissement onafwendbaar zijn.

Vooral ondernemingen uit de horeca, kunst, amusement en recreatie en ook de niet-voedingswinkels zijn bij een hypothetische tweede lockdown uitermate sterk afhankelijk van financiële steun: voor bijna 80 procent hangt hun overleven af van steunmaatregelen.

De ERMG peilde bij meer dan 5.000 bedrijven naar de effecten van een hypothetische tweede lockdown van zes weken. Vijf procent van de ondernemingen vreest dat zo'n nieuwe lockdown hun faillissement betekent, ook al zouden de financiële steunmaatregelen van de eerste lockdown gelden. Voor 45 procent van de bedrijven hangt hun overleven af van financiële steunmaatregelen. Mochten die niet worden toegepast zoals tijdens de lockdown van deze lente, zou een faillissement onafwendbaar zijn. Vooral ondernemingen uit de horeca, kunst, amusement en recreatie en ook de niet-voedingswinkels zijn bij een hypothetische tweede lockdown uitermate sterk afhankelijk van financiële steun: voor bijna 80 procent hangt hun overleven af van steunmaatregelen.