Voor 2010 verwacht de brouwer solide bedrijfsresultaten te zullen neerzetten.

Dalend volume, maar groter marktaandeel in België InBev Belgium kende in 2009 een verdere daling van het volume met 1,1 pct, maar de brouwer kon het marktaandeel vergroten, vooral dankzij sterke prestaties van het Jupiler-merk.

De volumedaling met 1,1 pct is beter dan de markt, die structureel dalend blijft. In het laatste kwartaal kende InBev Belgium zelfs een stijging van 0,9 pct. Het marktaandeel steeg met 0,1 pct tot 57,6 pct. De brouwer zegt dit te danken aan doorgedreven innovatiestrategie op vlak van marketing, commerciële acties en verpakkingen.

Jupiler

Vooral Jupiler deed het goed, met een volume-stijging van 1,2 pct tegenover 2008. Eén van de drijvers achter die groei is Jupiler Tauro. Voor 2010 wordt overigens een specifieke krat voor Jupiler Blue gelanceerd.

Volgens InBev Belgium blijven Jupiler, Leffe en Hoegaarden de favoriete bieren van de Belg.

Eric Lauwers, InBev-topman voor België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg, stelt dat de focus op innovatie en het herinvesteren van middelen nog niet de daling van de biermarkt heeft kunnen keren, maar wel voor een verstevigde marktpositie en voor de beste kansen op een gezonde toekomst voor InBev Belgium heeft gezorgd. "Het is onze verantwoordelijkheid om vooruit te blikken en te blijven investeren", aldus de topman.

Voor 2010 verwacht de brouwer solide bedrijfsresultaten te zullen neerzetten. Dalend volume, maar groter marktaandeel in België InBev Belgium kende in 2009 een verdere daling van het volume met 1,1 pct, maar de brouwer kon het marktaandeel vergroten, vooral dankzij sterke prestaties van het Jupiler-merk. De volumedaling met 1,1 pct is beter dan de markt, die structureel dalend blijft. In het laatste kwartaal kende InBev Belgium zelfs een stijging van 0,9 pct. Het marktaandeel steeg met 0,1 pct tot 57,6 pct. De brouwer zegt dit te danken aan doorgedreven innovatiestrategie op vlak van marketing, commerciële acties en verpakkingen. Jupiler Vooral Jupiler deed het goed, met een volume-stijging van 1,2 pct tegenover 2008. Eén van de drijvers achter die groei is Jupiler Tauro. Voor 2010 wordt overigens een specifieke krat voor Jupiler Blue gelanceerd. Volgens InBev Belgium blijven Jupiler, Leffe en Hoegaarden de favoriete bieren van de Belg. Eric Lauwers, InBev-topman voor België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg, stelt dat de focus op innovatie en het herinvesteren van middelen nog niet de daling van de biermarkt heeft kunnen keren, maar wel voor een verstevigde marktpositie en voor de beste kansen op een gezonde toekomst voor InBev Belgium heeft gezorgd. "Het is onze verantwoordelijkheid om vooruit te blikken en te blijven investeren", aldus de topman.