In augustus ging Apple nog door de grens van 2 biljoen dollar aan beurswaarde en begin september werd een recordstand aangetikt. Maar sindsdien is het aandeel behoorlijk gedaald. Vrijdag kwam daar nog eens 5,6 procent aan koersverlies bovenop, waardoor in één dag de waarde van Apple met ruim 120 miljard dollar afnam.

Het technologiebedrijf kwam donderdag nabeurs met verkoopcijfers van iPhones die tegenvielen en gaf geen vooruitzichten voor de feestdagenperiode.

De waarde van Apple staat nu op circa 1,85 biljoen dollar, waarmee het nog steeds het meest waardevolle Amerikaanse bedrijf is.

In augustus ging Apple nog door de grens van 2 biljoen dollar aan beurswaarde en begin september werd een recordstand aangetikt. Maar sindsdien is het aandeel behoorlijk gedaald. Vrijdag kwam daar nog eens 5,6 procent aan koersverlies bovenop, waardoor in één dag de waarde van Apple met ruim 120 miljard dollar afnam. Het technologiebedrijf kwam donderdag nabeurs met verkoopcijfers van iPhones die tegenvielen en gaf geen vooruitzichten voor de feestdagenperiode. De waarde van Apple staat nu op circa 1,85 biljoen dollar, waarmee het nog steeds het meest waardevolle Amerikaanse bedrijf is.