De NBB-indicator die het ondernemersvertrouwen in ons land peilt, duikelt naar -36,1, ruim 25 punten onder het peil van maart.

'In elk van de bevraagde bedrijfstakken antwoordde het gros van de ondernemers negatief op alle vragen die de indicator bepalen. Bovendien blijft, over alle bedrijfstakken heen, geen enkele activiteit gespaard', aldus de Nationale Bank. Zelfs de handel in levensmiddelen ontsnapt niet aan de algemene daling van deze maand.

Het sentiment verslechterde het meest bij de ondernemers uit de diensten aan ondernemingen, gevolgd door die uit de handel. In de verwerkende industrie en de bouwnijverheid daalde het vertrouwen sterk, alleen in iets minder mate.

Eerder deze week stortte het consumentenvertrouwen in. Ook die indicator kende de grootste daling ooit, en belandde op -26. Dat is net niet het laagste peil ooit.

De NBB-indicator die het ondernemersvertrouwen in ons land peilt, duikelt naar -36,1, ruim 25 punten onder het peil van maart. 'In elk van de bevraagde bedrijfstakken antwoordde het gros van de ondernemers negatief op alle vragen die de indicator bepalen. Bovendien blijft, over alle bedrijfstakken heen, geen enkele activiteit gespaard', aldus de Nationale Bank. Zelfs de handel in levensmiddelen ontsnapt niet aan de algemene daling van deze maand. Het sentiment verslechterde het meest bij de ondernemers uit de diensten aan ondernemingen, gevolgd door die uit de handel. In de verwerkende industrie en de bouwnijverheid daalde het vertrouwen sterk, alleen in iets minder mate. Eerder deze week stortte het consumentenvertrouwen in. Ook die indicator kende de grootste daling ooit, en belandde op -26. Dat is net niet het laagste peil ooit.