De Nederlandse brouwer kondigde in mei 2016 aan dat ze een belang van 60 procent had verworven in Palm Belgian Craft Brewers.

In 2021 wordt de resterende 40 procent gekocht, maar de Belgische brouwer wordt al volledig economisch geconsolideerd in de balansen van de Nederlandse brouwer. Bavaria heeft omgerekend 78,8 miljoen euro betaald voor de overname van de Belgische Brouwerij Palm. Dat is zeventien keer de operationele kasstroom (ebitda) van 2016.

De Nederlanders hebben sindsdien niet stilgezeten. Na een investering van 2,3 miljoen euro in de brouwerij van Palm-dochter Rodenbach in Roeselare, volgt nu een investering van 20 miljoen euro in de brouw-, gisting- en lageringsinfrastructuur van de Palm-brouwerij in Steenhuffel.

De investering is gespreid over vier jaar. Het gaat niet om investeringen in de brouwzaal zelf, verduidelijkt een woordvoerder, maar wel in bijvoorbeeld de afvullijnen "om de flexibiliteit en de afvulmogelijkheden te verhogen". "Door die investeringen kan efficiënter worden ingespeeld op een hogere complexiteit in het brouwen en conditioneren van verschillende biersoorten en volumes", vat hij samen.

De vijfde brouwer van België ziet speciale bieren met een veeleer laag alcoholgehalte wereldwijd terrein winnen. "Binnen die trend is er voor Palm (een amberbier met een alcoholgehalte van 5,2 procent, red.) een blijvende rol weggelegd", klinkt het.

Net als bij Rodenbach enkele maanden geleden krijgen ook de Palm-bieren (Palm, Palm Hop Select, Palm Royale, Palm n.a. en Dobbel Palm) een nieuwe verpakking met een vereenvoudigd etiket. Het gekende Palm-paard blijft.

Palm Belgian Craft Brewers wil met zijn ambachtelijke bieren en het Bavaria-netwerk internationaal groeien. "In het afgelopen jaar zijn onze bieren al in een tiental landen succesvol geïntroduceerd", luidt het in een persbericht. "Verdere groei is de ambitie."

In totaal telt Palm Belgian Craft Brewers in België net geen 200 werknemers, van wie een 35-tal bij Rodenbach in Roeselare.

De Nederlandse brouwer kondigde in mei 2016 aan dat ze een belang van 60 procent had verworven in Palm Belgian Craft Brewers. In 2021 wordt de resterende 40 procent gekocht, maar de Belgische brouwer wordt al volledig economisch geconsolideerd in de balansen van de Nederlandse brouwer. Bavaria heeft omgerekend 78,8 miljoen euro betaald voor de overname van de Belgische Brouwerij Palm. Dat is zeventien keer de operationele kasstroom (ebitda) van 2016. De Nederlanders hebben sindsdien niet stilgezeten. Na een investering van 2,3 miljoen euro in de brouwerij van Palm-dochter Rodenbach in Roeselare, volgt nu een investering van 20 miljoen euro in de brouw-, gisting- en lageringsinfrastructuur van de Palm-brouwerij in Steenhuffel. De investering is gespreid over vier jaar. Het gaat niet om investeringen in de brouwzaal zelf, verduidelijkt een woordvoerder, maar wel in bijvoorbeeld de afvullijnen "om de flexibiliteit en de afvulmogelijkheden te verhogen". "Door die investeringen kan efficiënter worden ingespeeld op een hogere complexiteit in het brouwen en conditioneren van verschillende biersoorten en volumes", vat hij samen. De vijfde brouwer van België ziet speciale bieren met een veeleer laag alcoholgehalte wereldwijd terrein winnen. "Binnen die trend is er voor Palm (een amberbier met een alcoholgehalte van 5,2 procent, red.) een blijvende rol weggelegd", klinkt het. Net als bij Rodenbach enkele maanden geleden krijgen ook de Palm-bieren (Palm, Palm Hop Select, Palm Royale, Palm n.a. en Dobbel Palm) een nieuwe verpakking met een vereenvoudigd etiket. Het gekende Palm-paard blijft. Palm Belgian Craft Brewers wil met zijn ambachtelijke bieren en het Bavaria-netwerk internationaal groeien. "In het afgelopen jaar zijn onze bieren al in een tiental landen succesvol geïntroduceerd", luidt het in een persbericht. "Verdere groei is de ambitie." In totaal telt Palm Belgian Craft Brewers in België net geen 200 werknemers, van wie een 35-tal bij Rodenbach in Roeselare.