Het agentschap Bloomberg brengt een gelijkaardig bericht. Barclays telde eind vorig jaar nog 132.000 werknemers.

Een verregaande jobafbouw wordt beschouwd als de enige manier om het chronische onderpresteren van de bank aan te pakken en om de ambitie om de aandelenprijs te verdubbelen waar te maken, schrijft de Britse krant. Bij Barclays wordt geen commentaar gegeven.

Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat topman Antony Jenkins vertrekt bij Barclays. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door voorzitter John McFarlane, die bekend staat als een harde saneerder.

Bij Barclays verdwenen onder Jenkins 3.700 banen in 2013, 12.000 in 2014 en nog eens 7.000 dit jaar.

De bank kwam de voorbije maanden vooral in het nieuws door verschillende schandalen. (Belga/BO)

Het agentschap Bloomberg brengt een gelijkaardig bericht. Barclays telde eind vorig jaar nog 132.000 werknemers. Een verregaande jobafbouw wordt beschouwd als de enige manier om het chronische onderpresteren van de bank aan te pakken en om de ambitie om de aandelenprijs te verdubbelen waar te maken, schrijft de Britse krant. Bij Barclays wordt geen commentaar gegeven. Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat topman Antony Jenkins vertrekt bij Barclays. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door voorzitter John McFarlane, die bekend staat als een harde saneerder. Bij Barclays verdwenen onder Jenkins 3.700 banen in 2013, 12.000 in 2014 en nog eens 7.000 dit jaar. De bank kwam de voorbije maanden vooral in het nieuws door verschillende schandalen. (Belga/BO)