De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev kwam begin juli terug op de geplande beursgang van zijn Aziatische activiteiten, maar blies die plannen onlangs nieuw leven in. Persagentschap Bloomberg meldde dinsdagmorgen dat de brouwer van plan was ongeveer 1,26 miljoen aandelen van Budweiser Brewing Company APAC Limited naar de beurs te brengen tegen 27 tot 30 Hongkong dollar per aandeel.

AB InBev bevestigt dinsdagnamiddag het bericht van Bloomberg dat het een minderheidsbelang van Budweiser Brewing Company APAC Limited naar de beurs brengt in een operatie die tot 4,4 miljard euro kan opbrengen. Dat wordt dan tot nader order de op een na grootste beursgang van dit jaar. De eerste notering op de beurs van Hongkong is gepland op 30 september

AB InBev wil de 1,26 miljoen aandelen van Budweiser Brewing Company APAC Limited naar de beurs brengen tegen 27 tot 30 Hongkongse dollar, maar de precieze prijs wordt op 23 september bepaald. De grootste beursgang tot nu toe dit jaar was die van de taxi-app Uber in mei. Die was goed voor 8,1 miljard dollar (bijna 7,4 miljard euro).

De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev kwam begin juli terug op de geplande beursgang van zijn Aziatische activiteiten, maar blies die plannen onlangs nieuw leven in. Persagentschap Bloomberg meldde dinsdagmorgen dat de brouwer van plan was ongeveer 1,26 miljoen aandelen van Budweiser Brewing Company APAC Limited naar de beurs te brengen tegen 27 tot 30 Hongkong dollar per aandeel.AB InBev bevestigt dinsdagnamiddag het bericht van Bloomberg dat het een minderheidsbelang van Budweiser Brewing Company APAC Limited naar de beurs brengt in een operatie die tot 4,4 miljard euro kan opbrengen. Dat wordt dan tot nader order de op een na grootste beursgang van dit jaar. De eerste notering op de beurs van Hongkong is gepland op 30 septemberAB InBev wil de 1,26 miljoen aandelen van Budweiser Brewing Company APAC Limited naar de beurs brengen tegen 27 tot 30 Hongkongse dollar, maar de precieze prijs wordt op 23 september bepaald. De grootste beursgang tot nu toe dit jaar was die van de taxi-app Uber in mei. Die was goed voor 8,1 miljard dollar (bijna 7,4 miljard euro).