Schot wordt opgevolgd door Markus Duesmann (50), zo heeft Audi vrijdag bekendgemaakt. Bram Schot was CEO van Audi sinds juni 2018.

Mechanisch ingenieur Duesmann was eerder actief bij rivaal BMW, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor motorenontwikkeling en inkoop.

'Bram Schot nam de leiding over Audi in een moeilijke periode, hij deed dat met succes en bracht belangrijke veranderingen aan', zegt Herbert Diess, voorzitter van de toezichtsraad van Audi.

Bij de belangrijkste hoekstenen van de nieuwe strategie van Audi zijn de versnelde transformatie tot een leverancier van duurzame mobiliteit en het koolstofvrij maken van het bedrijf.

Schot wordt opgevolgd door Markus Duesmann (50), zo heeft Audi vrijdag bekendgemaakt. Bram Schot was CEO van Audi sinds juni 2018.Mechanisch ingenieur Duesmann was eerder actief bij rivaal BMW, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor motorenontwikkeling en inkoop. 'Bram Schot nam de leiding over Audi in een moeilijke periode, hij deed dat met succes en bracht belangrijke veranderingen aan', zegt Herbert Diess, voorzitter van de toezichtsraad van Audi. Bij de belangrijkste hoekstenen van de nieuwe strategie van Audi zijn de versnelde transformatie tot een leverancier van duurzame mobiliteit en het koolstofvrij maken van het bedrijf.