"De vraag naar onze dienstverlening is zo groot dat de leegstaande gebouwen in Genk een opportuniteit zijn", aldus CEO Pieter Vansynghel. "Als alles zich ontwikkelt zoals we hopen, kunnen we daar op termijn tot honderd jobs creëren."

Youston is een bedrijf dat archieven en vertrouwelijke documenten inscant en ter beschikking stelt van de eigenaars. "We zijn onlangs gestart met een nieuwe activiteit, waarbij we het archief van de klanten overbrengen naar onze gebouwen, en op heel korte tijd alleen de documenten scannen die de klant op dat moment nodig heeft", legt Vansynghel uit.

"Op die manier heeft de klant zelf geen opslagruimte nodig en moet hij niet betalen voor het scannen van informatie die hij niet nodig heeft. Wij leveren de medische, juridische of financiële gegevens binnen het uur digitaal aan, en houden bijvoorbeeld ook de wettelijke bewaartermijnen van de archieven bij, om waar nodig, over te gaan tot confidentiële vernietiging."

Eind 2015 in Genk starten

Volgens de CEO slaat de nieuwe dienst dusdanig aan, dat het bedrijf op zoek moest naar extra ruimte.

"Daarbij hebben we ons oog laten vallen op de gebouwen van Lear, vlakbij Ford Genk. Daar is 9.000 m2 beschikbaar, met de mogelijkheid om nog 50.000 m2 bij te bouwen. Als alle formaliteiten vervuld zijn, willen we eind 2015 in Genk starten. In de beginfase hebben we hiervoor tien tot dertig mensen nodig, maar eens op kruissnelheid kan dat oplopen tot zeventig en zelfs honderd. We nemen echter alles stap voor stap." (Belga/NS)

"De vraag naar onze dienstverlening is zo groot dat de leegstaande gebouwen in Genk een opportuniteit zijn", aldus CEO Pieter Vansynghel. "Als alles zich ontwikkelt zoals we hopen, kunnen we daar op termijn tot honderd jobs creëren." Youston is een bedrijf dat archieven en vertrouwelijke documenten inscant en ter beschikking stelt van de eigenaars. "We zijn onlangs gestart met een nieuwe activiteit, waarbij we het archief van de klanten overbrengen naar onze gebouwen, en op heel korte tijd alleen de documenten scannen die de klant op dat moment nodig heeft", legt Vansynghel uit. "Op die manier heeft de klant zelf geen opslagruimte nodig en moet hij niet betalen voor het scannen van informatie die hij niet nodig heeft. Wij leveren de medische, juridische of financiële gegevens binnen het uur digitaal aan, en houden bijvoorbeeld ook de wettelijke bewaartermijnen van de archieven bij, om waar nodig, over te gaan tot confidentiële vernietiging."Volgens de CEO slaat de nieuwe dienst dusdanig aan, dat het bedrijf op zoek moest naar extra ruimte. "Daarbij hebben we ons oog laten vallen op de gebouwen van Lear, vlakbij Ford Genk. Daar is 9.000 m2 beschikbaar, met de mogelijkheid om nog 50.000 m2 bij te bouwen. Als alle formaliteiten vervuld zijn, willen we eind 2015 in Genk starten. In de beginfase hebben we hiervoor tien tot dertig mensen nodig, maar eens op kruissnelheid kan dat oplopen tot zeventig en zelfs honderd. We nemen echter alles stap voor stap." (Belga/NS)