Volgens Eddy De Decker van het ACV blijven sommige werknemers ontevreden omdat de vertrekpremies onder het niveau van 2007 liggen. Hij zegt de actie "geen goed signaal" te vinden.

Volgens De Decker is de werkonderbrekening een initiatief van een deel van de werknemers en vragen zij duidelijkheid rond de individuele berekeningen in het voorstel van sociaal plan, dat maandag werd voorgesteld. "Een deel van de werknemers heeft zijn ongenoegen geuit door naar de cafetaria te trekken en niet aan het werk te gaan. Anderen wilden wel werken, maar de band ligt stil", zegt De Decker.

Hij zegt dat de vakbonden eerst het referendum willen afwachten over het voorstel dat nu voorligt. "Zoals we gisteren/maandag ook hebben gezegd: dit was het meest haalbare", zegt hij.

"De budgetten zijn niet toereikend om even hoge premies toe te kennen als in 2007." De Decker geeft nog toe dat de vertrekpremies in vergelijking met andere bedrijven niet zo laag liggen. "Maar zo zien de mensen het blijkbaar niet", aldus de vakbondsman.

Op 23 maart legde de ochtendploeg bij Opel ook al eens spontaan het werk neer. Als de autofabriek in Antwerpen sluit, verliezen zowat 2.600 mensen hun baan.

Volgens Eddy De Decker van het ACV blijven sommige werknemers ontevreden omdat de vertrekpremies onder het niveau van 2007 liggen. Hij zegt de actie "geen goed signaal" te vinden. Volgens De Decker is de werkonderbrekening een initiatief van een deel van de werknemers en vragen zij duidelijkheid rond de individuele berekeningen in het voorstel van sociaal plan, dat maandag werd voorgesteld. "Een deel van de werknemers heeft zijn ongenoegen geuit door naar de cafetaria te trekken en niet aan het werk te gaan. Anderen wilden wel werken, maar de band ligt stil", zegt De Decker. Hij zegt dat de vakbonden eerst het referendum willen afwachten over het voorstel dat nu voorligt. "Zoals we gisteren/maandag ook hebben gezegd: dit was het meest haalbare", zegt hij. "De budgetten zijn niet toereikend om even hoge premies toe te kennen als in 2007." De Decker geeft nog toe dat de vertrekpremies in vergelijking met andere bedrijven niet zo laag liggen. "Maar zo zien de mensen het blijkbaar niet", aldus de vakbondsman. Op 23 maart legde de ochtendploeg bij Opel ook al eens spontaan het werk neer. Als de autofabriek in Antwerpen sluit, verliezen zowat 2.600 mensen hun baan.