Bij Lidl brak een week geleden een dagenlange staking uit tegen een te hoge werkdruk. Later werden alle distrubutiecentra geblokkeerd om de toevoer van de producten naar de winkels te verhinderen. Pas dinsdagavond 1 mei bereikten directie en vakbonden een akkoord.

"Alle winkels zijn opengegaan", zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt van Lidl woensdag. De winkels worden nu bevoorraad, nadat de blokkade van de distributiecentra werd opgeheven.

"Voor droge voeding is er geen probleem. Vers voedsel leveren we zo goed mogelijk aan, maar 100 procent zal het nog niet zijn", aldus de woordvoerster.

Om ook het verse voedsel opnieuw zoals normaal in de winkelrekken te krijgen, heeft Lidl een dag nodig.

De winkelketen rekent erop dat donderdag alle producten opnieuw te koop kunnen worden aangeboden.

Bonden en directie kwamen dinsdagavond overeen dat tot het afsluiten van een nieuwe cao, er per filiaal 42 uur extra per week ingezet zal worden. Hoewel een akkoord werd bereikt, moet er nog verder worden onderhandeld, lieten de bonden gisteren weten.

Bij Lidl brak een week geleden een dagenlange staking uit tegen een te hoge werkdruk. Later werden alle distrubutiecentra geblokkeerd om de toevoer van de producten naar de winkels te verhinderen. Pas dinsdagavond 1 mei bereikten directie en vakbonden een akkoord. "Alle winkels zijn opengegaan", zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt van Lidl woensdag. De winkels worden nu bevoorraad, nadat de blokkade van de distributiecentra werd opgeheven. "Voor droge voeding is er geen probleem. Vers voedsel leveren we zo goed mogelijk aan, maar 100 procent zal het nog niet zijn", aldus de woordvoerster. Om ook het verse voedsel opnieuw zoals normaal in de winkelrekken te krijgen, heeft Lidl een dag nodig. De winkelketen rekent erop dat donderdag alle producten opnieuw te koop kunnen worden aangeboden. Bonden en directie kwamen dinsdagavond overeen dat tot het afsluiten van een nieuwe cao, er per filiaal 42 uur extra per week ingezet zal worden. Hoewel een akkoord werd bereikt, moet er nog verder worden onderhandeld, lieten de bonden gisteren weten.