De aankondiging is opvallend, rekening houdend met de fusie die vorige week werd aangekondigd tussen Delhaize en Ahold, moederbedrijf van Albert Heijn. Dat staat de keuze van de Antwerpse familie voor Albert Heijn kennelijk niet in de weg.

"We hebben alle vertrouwen in de samenwerking", aldus Jan Peeters, bestuurder bij de groep Peeters-Govers.

Ook de topman van Albert Heijn in België, Luc de Baets, heeft er alle vertrouwen in. "Onze expansieplannen in België gaan gewoon door." Hij wijst erop dat bij de aankondiging van de fusie is gezegd dat alle winkelmerken onder eigen label doorgaan, en dat geldt ook voor Albert Heijn in België.

Vandaag heeft de Nederlandse keten 31 winkels in België. Daar komen dus acht winkels bij van Peeters-Govers. Het gaat om zes bestaande en twee nieuwe winkels. Het is de bedoeling dit jaar al drie winkels om te vormen tot Albert Heijn supermarkten.

Er werken 275 mensen bij Peeters-Govers. Albert Heijn wil tegen eind volgend jaar vijftig winkels in Vlaanderen tellen. Volgens de Baets is het vooral de bedoeling die verdere groei via franchisezaken te realiseren.

Van de 31 bestaande winkels worden er vandaag slechts vier in franchise uitgebaat, de rest in eigen beheer. Een nieuwe winkel die de deuren opent in Beringen, zal ook onder franchise worden uitgebaat. (Belga/BO)

De aankondiging is opvallend, rekening houdend met de fusie die vorige week werd aangekondigd tussen Delhaize en Ahold, moederbedrijf van Albert Heijn. Dat staat de keuze van de Antwerpse familie voor Albert Heijn kennelijk niet in de weg. "We hebben alle vertrouwen in de samenwerking", aldus Jan Peeters, bestuurder bij de groep Peeters-Govers. Ook de topman van Albert Heijn in België, Luc de Baets, heeft er alle vertrouwen in. "Onze expansieplannen in België gaan gewoon door." Hij wijst erop dat bij de aankondiging van de fusie is gezegd dat alle winkelmerken onder eigen label doorgaan, en dat geldt ook voor Albert Heijn in België. Vandaag heeft de Nederlandse keten 31 winkels in België. Daar komen dus acht winkels bij van Peeters-Govers. Het gaat om zes bestaande en twee nieuwe winkels. Het is de bedoeling dit jaar al drie winkels om te vormen tot Albert Heijn supermarkten. Er werken 275 mensen bij Peeters-Govers. Albert Heijn wil tegen eind volgend jaar vijftig winkels in Vlaanderen tellen. Volgens de Baets is het vooral de bedoeling die verdere groei via franchisezaken te realiseren. Van de 31 bestaande winkels worden er vandaag slechts vier in franchise uitgebaat, de rest in eigen beheer. Een nieuwe winkel die de deuren opent in Beringen, zal ook onder franchise worden uitgebaat. (Belga/BO)