AB InBev praat met de banken over de financiering van de overname van SABMiller, dat meldt nieuwsagentschap Dow Jones op basis van anonieme bronnen. Het bod zou 75 miljard pond bedragen, omgerekend is dat zowat 94,2 miljard euro. De brouwgroep uit Leuven is de grootste ter wereld, SABMiller de nummer twee. Het bedrijf is van oorsprong Zuid-Afrikaans maar heeft nu de zetel in Londen.

In The Wall Street Journal, dat in dezelfde mediagroep als Dow Jones zit, klinkt het dat er geen gesprekken zijn tussen beide bedrijven, maar dat AB InBev eerst het financiële plaatje rond wil krijgen alvorens een bod uit te brengen. Er zijn al jaren marktgeruchten dat AB InBev en SABMiller zouden samengaan. In die optiek zou het recente maar afgewezen bod van SABMiller op Heineken een defensieve zet geweest kunnen zijn, om de Belgisch-Braziliaanse biergroep af te houden.

Beurs

Zondagavond raakte reeds bekend dat Heineken recentelijk een overnamebod van SABMiller afgewezen had, zo liet Nederlandse biergroep weten. "In een reactie op de speculaties in de pers verklaart Heineken N.V. dat het door SABMiller is benaderd met betrekking tot een potentiële overname van Heineken", klonk het.

AB InBev heeft Stella, Budweiser en Corona als globale merken maar is wereldwijd ook actief met bijvoorbeeld Becks, Leffe of Hoegaarden. In België is ook Jupiler populair.

SABMiller heeft merken als Peroni, Pilsner Urquell, Grolsch en Miller in de portefeuille. SABMiller wint maandag bijna 11 procent op de beurs, AB Inbev dikt meer dan 3 procent aan. Woordvoerders van beide bedrijven weigerden commentaar te geven. (Belga/AVE)

AB InBev praat met de banken over de financiering van de overname van SABMiller, dat meldt nieuwsagentschap Dow Jones op basis van anonieme bronnen. Het bod zou 75 miljard pond bedragen, omgerekend is dat zowat 94,2 miljard euro. De brouwgroep uit Leuven is de grootste ter wereld, SABMiller de nummer twee. Het bedrijf is van oorsprong Zuid-Afrikaans maar heeft nu de zetel in Londen.In The Wall Street Journal, dat in dezelfde mediagroep als Dow Jones zit, klinkt het dat er geen gesprekken zijn tussen beide bedrijven, maar dat AB InBev eerst het financiële plaatje rond wil krijgen alvorens een bod uit te brengen. Er zijn al jaren marktgeruchten dat AB InBev en SABMiller zouden samengaan. In die optiek zou het recente maar afgewezen bod van SABMiller op Heineken een defensieve zet geweest kunnen zijn, om de Belgisch-Braziliaanse biergroep af te houden. Zondagavond raakte reeds bekend dat Heineken recentelijk een overnamebod van SABMiller afgewezen had, zo liet Nederlandse biergroep weten. "In een reactie op de speculaties in de pers verklaart Heineken N.V. dat het door SABMiller is benaderd met betrekking tot een potentiële overname van Heineken", klonk het. AB InBev heeft Stella, Budweiser en Corona als globale merken maar is wereldwijd ook actief met bijvoorbeeld Becks, Leffe of Hoegaarden. In België is ook Jupiler populair. SABMiller heeft merken als Peroni, Pilsner Urquell, Grolsch en Miller in de portefeuille. SABMiller wint maandag bijna 11 procent op de beurs, AB Inbev dikt meer dan 3 procent aan. Woordvoerders van beide bedrijven weigerden commentaar te geven. (Belga/AVE)