De Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft recent het overnamebod van SABMiller, de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, afgewezen. Dat maakt Heineken bekend via een persbericht.

"In een reactie op de speculaties in de pers verklaart Heineken N.V. dat het door SABMiller is benaderd met betrekking tot een potentiële overname van Heineken", luidt het. Heineken heeft het bod naar eigen zeggen besproken, maar besloten om er niet op in te gaan. Ook gaf de brouwer uit Amsterdam te kennen "het erfgoed en de identiteit van Heineken als een onafhankelijk bedrijf te willen behouden".

Controlerend belang

Met het bod op Heineken zou het moederbedrijf van Grolsch zich willen beschermen tegen interesse van Anheuser-Busch InBev, bekend van onder meer Jupiler, Budweiser, Corona en Stella Artois. SABMiller zou de familie Heineken, die nog altijd een controlerend belang heeft in de Nederlandse brouwer, een aanzienlijk belang hebben geboden in het nieuw te vormen bedrijf. Eerder zondag had een woordvoerder van Heineken nog gezegd niet op de kwestie te willen ingaan. (Belga/AVE)

De Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft recent het overnamebod van SABMiller, de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, afgewezen. Dat maakt Heineken bekend via een persbericht."In een reactie op de speculaties in de pers verklaart Heineken N.V. dat het door SABMiller is benaderd met betrekking tot een potentiële overname van Heineken", luidt het. Heineken heeft het bod naar eigen zeggen besproken, maar besloten om er niet op in te gaan. Ook gaf de brouwer uit Amsterdam te kennen "het erfgoed en de identiteit van Heineken als een onafhankelijk bedrijf te willen behouden". Met het bod op Heineken zou het moederbedrijf van Grolsch zich willen beschermen tegen interesse van Anheuser-Busch InBev, bekend van onder meer Jupiler, Budweiser, Corona en Stella Artois. SABMiller zou de familie Heineken, die nog altijd een controlerend belang heeft in de Nederlandse brouwer, een aanzienlijk belang hebben geboden in het nieuw te vormen bedrijf. Eerder zondag had een woordvoerder van Heineken nog gezegd niet op de kwestie te willen ingaan. (Belga/AVE)