Dat meldt zijn woordvoerster. 'Dit is belangrijk voor zowel horeca als consumenten', aldus woordvoerster Miet Deckers. Zij wijst er ook op dat de aankondiging er komt net nu bij de Europese Commissie een procedure loopt rond machtsmisbruik van de brouwer in België. 'We hebben de uitnodiging van minister Kris Peeters goed ontvangen en zullen verdere toelichting geven op zijn kabinet', laat AB InBev weten. Er is nog geen datum voor de ontmoeting op Peeters kabinet.

De Leuvense brouwer maakte maandag bekend dat het de prijs van zijn bieren, onder meer Leffe, Stella Artois als Jupiler, gemiddeld met 3,04 pct optrekt. 'Het is bijzonder jammer en een bijzonder slecht signaal naar de horeca', reageerde Horeca Vlaanderen maandag al. Die raadt de cafébazen aan de prijsverhoging op korte- of middellange termijn door te rekenen aan de klant. Voor de horeca-uitbaters komt er 3,12 procent bij en voor de grootdistributie, de winkelketens, 2,83 procent. De prijsverhoging geldt voor het hele assortiment. 'Wij streven naar een gezond evenwicht tussen kosten en inkomsten, daarbij rekening houdend met de effecten van de inflatie', aldus de brouwer maandag.

Net vorige week beschuldigde de Europese Commissie de brouwer nog van misbruik van zijn dominante positie op de Belgische markt door de invoer van het eigen bier uit goedkopere buurlanden te belemmeren. Volgens de Commissie beperkt AB InBev al zeker sinds 2009 de concurrentie. Volgens een woordvoerster werd de beslissing over die prijsverhoging al genomen en gecommuniceerd nog voor de beslissing van de Commissie.

Dat meldt zijn woordvoerster. 'Dit is belangrijk voor zowel horeca als consumenten', aldus woordvoerster Miet Deckers. Zij wijst er ook op dat de aankondiging er komt net nu bij de Europese Commissie een procedure loopt rond machtsmisbruik van de brouwer in België. 'We hebben de uitnodiging van minister Kris Peeters goed ontvangen en zullen verdere toelichting geven op zijn kabinet', laat AB InBev weten. Er is nog geen datum voor de ontmoeting op Peeters kabinet.De Leuvense brouwer maakte maandag bekend dat het de prijs van zijn bieren, onder meer Leffe, Stella Artois als Jupiler, gemiddeld met 3,04 pct optrekt. 'Het is bijzonder jammer en een bijzonder slecht signaal naar de horeca', reageerde Horeca Vlaanderen maandag al. Die raadt de cafébazen aan de prijsverhoging op korte- of middellange termijn door te rekenen aan de klant. Voor de horeca-uitbaters komt er 3,12 procent bij en voor de grootdistributie, de winkelketens, 2,83 procent. De prijsverhoging geldt voor het hele assortiment. 'Wij streven naar een gezond evenwicht tussen kosten en inkomsten, daarbij rekening houdend met de effecten van de inflatie', aldus de brouwer maandag. Net vorige week beschuldigde de Europese Commissie de brouwer nog van misbruik van zijn dominante positie op de Belgische markt door de invoer van het eigen bier uit goedkopere buurlanden te belemmeren. Volgens de Commissie beperkt AB InBev al zeker sinds 2009 de concurrentie. Volgens een woordvoerster werd de beslissing over die prijsverhoging al genomen en gecommuniceerd nog voor de beslissing van de Commissie.