Chemieconcern Solvay heeft in 2014 de netto groepsomzet met 5 procent zien stijgen tot 10,2 miljard euro. De aangepaste nettowinst daalde tot 89 miljoen euro van 422 miljoen in 2013. Exclusief uitzonderlijke elementen kwam het nettoresultaat voor de groep uit op 635 miljoen euro, tegenover 507 miljoen euro in 2013. Dat heeft de groep woensdagochtend bekendgemaakt.

De REBITDA kwam uit op 1,78 miljard euro, een groei van 11 procent vergeleken met 2013, aangedreven door volumegroei, prijszettingsvermogen en uitmuntendheidsinitiatieven. "Solvay heeft het hele jaar door stevige cijfers neergezet en daarbij voordeel gehaald uit zijn voortgaande transformatie, zijn verbeterde activiteitenportefeuille en zijn operationele resultaten", aldus CEO Jean-Pierre Clamadieu.

"De uitmuntendheidsmaatregelen wierpen op alle fronten vruchten af, waarmee de hogere kostenbasis gecompenseerd werd en ons prijszettingsvermogen veiliggesteld. In zijn geheel, behaalde Solvay in 2014 een dubbelcijferige operationele winststijging, groeiden de marges in alle bedrijfsactiviteiten en werd een stevige vrije kasstroom gegenereerd." Solvay zegt erop te vertrouwen het recente momentum vast te kunnen houden. Het concern meldt een goede uitgangspositie om zijn ambities voor 2016 waar te maken. (Belga/NS)

Chemieconcern Solvay heeft in 2014 de netto groepsomzet met 5 procent zien stijgen tot 10,2 miljard euro. De aangepaste nettowinst daalde tot 89 miljoen euro van 422 miljoen in 2013. Exclusief uitzonderlijke elementen kwam het nettoresultaat voor de groep uit op 635 miljoen euro, tegenover 507 miljoen euro in 2013. Dat heeft de groep woensdagochtend bekendgemaakt. De REBITDA kwam uit op 1,78 miljard euro, een groei van 11 procent vergeleken met 2013, aangedreven door volumegroei, prijszettingsvermogen en uitmuntendheidsinitiatieven. "Solvay heeft het hele jaar door stevige cijfers neergezet en daarbij voordeel gehaald uit zijn voortgaande transformatie, zijn verbeterde activiteitenportefeuille en zijn operationele resultaten", aldus CEO Jean-Pierre Clamadieu. "De uitmuntendheidsmaatregelen wierpen op alle fronten vruchten af, waarmee de hogere kostenbasis gecompenseerd werd en ons prijszettingsvermogen veiliggesteld. In zijn geheel, behaalde Solvay in 2014 een dubbelcijferige operationele winststijging, groeiden de marges in alle bedrijfsactiviteiten en werd een stevige vrije kasstroom gegenereerd." Solvay zegt erop te vertrouwen het recente momentum vast te kunnen houden. Het concern meldt een goede uitgangspositie om zijn ambities voor 2016 waar te maken. (Belga/NS)