Volgens Euler Hermes blijft het aantal faillissementen - ondanks een beperkte terugval - ook in 2011 op een hoog niveau. "De stijging van de falingen in 2010 werd nog ernstig afgeremd door de nieuwe procedures op basis van de wet op de continuïteit van de ondernemingen (WCO)", verduidelijkt Bruno Verhofstede, CEO van Euler Hermes Credit Insurance Belgium.

In 2010 werden er ongeveer 1.200 WCO's toegekend, waardoor de nieuwe procedure op het eerste gezicht een succes blijkt. Aangezien een dergelijke procedure wordt beschouwd als een laatste redmiddel voor noodlijdende bedrijven om zich te beschermen tegen schuldeisers, rijst er kritiek. De procedure gaat in "tegen de geest van de nieuwe wet, en vervalst ook de concurrentie tegenover de gezonde bedrijven", aldus Verhofstede.

Euler Hermes stelt eveneens Belgacap, het aanvullend kredietverzekeringssysteem met dekking van de Belgische staat, ter discussie. "Is een verlenging van Belgacap nog opportuun, aangezien slechts 30 miljoen euro van het totale budget van 300 miljoen euro gebruikt werd en er een normalisering van de situatie is? ", luidt de vraag.

Volgens Euler Hermes blijft het aantal faillissementen - ondanks een beperkte terugval - ook in 2011 op een hoog niveau. "De stijging van de falingen in 2010 werd nog ernstig afgeremd door de nieuwe procedures op basis van de wet op de continuïteit van de ondernemingen (WCO)", verduidelijkt Bruno Verhofstede, CEO van Euler Hermes Credit Insurance Belgium. In 2010 werden er ongeveer 1.200 WCO's toegekend, waardoor de nieuwe procedure op het eerste gezicht een succes blijkt. Aangezien een dergelijke procedure wordt beschouwd als een laatste redmiddel voor noodlijdende bedrijven om zich te beschermen tegen schuldeisers, rijst er kritiek. De procedure gaat in "tegen de geest van de nieuwe wet, en vervalst ook de concurrentie tegenover de gezonde bedrijven", aldus Verhofstede. Euler Hermes stelt eveneens Belgacap, het aanvullend kredietverzekeringssysteem met dekking van de Belgische staat, ter discussie. "Is een verlenging van Belgacap nog opportuun, aangezien slechts 30 miljoen euro van het totale budget van 300 miljoen euro gebruikt werd en er een normalisering van de situatie is? ", luidt de vraag.