In het eerste halfjaar kwamen in België 6.720 banen op de tocht te staan door grote herstructureringen . Dat meldt De Standaard op basis van cijfers van de FOD Werkgelegenheid die Le Soir kon inkijken.

Vooral bedrijven die gevestigd zijn in Wallonië werden getroffen door de onstslagronde. Dat was onder meer het geval bij ArcelorMittal in Luik en Caterpillar in Charleroi. In totaal gingen het eerste halfjaar 84 bedrijven over tot collectief ontslag, waardoor 6.720 banen werden geschrapt. Omgerekend gingen er op die manier ongeveer 37 banen per dag verloren.

De meest opmerkelijke kaalslag vond plaats bij ArcelorMittal in Luik en bij Caterpillar in Charleroi, waar in beide gevallen 1.300 jobs werden geschrapt..

De ontslagcijfers in het eerste halfjaar zijn beduidend slechter dan in de voorgaande jaren. In de eerste zes maanden van 2012 werden er 5.452 jobs bedreigd door collectief ontslag, het jaar daarvoor waren dat er 3.324.

Nog een andere opmerkelijke vaststelling: voor het eerst sinds de de FOD Werkgelegenheid in 2009 begon met de cijfers te publiceren, vielen de meeste collectieve ontslagen in Wallonië (3.895) en niet in Vlaanderen (2.025). (BO)

In het eerste halfjaar kwamen in België 6.720 banen op de tocht te staan door grote herstructureringen . Dat meldt De Standaard op basis van cijfers van de FOD Werkgelegenheid die Le Soir kon inkijken. Vooral bedrijven die gevestigd zijn in Wallonië werden getroffen door de onstslagronde. Dat was onder meer het geval bij ArcelorMittal in Luik en Caterpillar in Charleroi. In totaal gingen het eerste halfjaar 84 bedrijven over tot collectief ontslag, waardoor 6.720 banen werden geschrapt. Omgerekend gingen er op die manier ongeveer 37 banen per dag verloren.De meest opmerkelijke kaalslag vond plaats bij ArcelorMittal in Luik en bij Caterpillar in Charleroi, waar in beide gevallen 1.300 jobs werden geschrapt..De ontslagcijfers in het eerste halfjaar zijn beduidend slechter dan in de voorgaande jaren. In de eerste zes maanden van 2012 werden er 5.452 jobs bedreigd door collectief ontslag, het jaar daarvoor waren dat er 3.324. Nog een andere opmerkelijke vaststelling: voor het eerst sinds de de FOD Werkgelegenheid in 2009 begon met de cijfers te publiceren, vielen de meeste collectieve ontslagen in Wallonië (3.895) en niet in Vlaanderen (2.025). (BO)