Voor de intrek in het groen passiefgebouw op Tour & Taxis zal het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) een jaarlijkse basishuur van 3,6 miljoen euro betalen. Aanzienlijk meer dan de 1,4 miljoen huur die in 2014 wordt betaald voor de gebouwen in Sint-Lambrechts-Woluwe, zo staat in L'Echo.

Tegen die operatie is kritiek gerezen en waarnemers vragen zich af of BIM wel een goede zaak heeft gedaan.

De directie van het instituut kentert de kritiek. Leefmilieu Brussel benadrukt dat er een besparing van 600.000 euro wordt gerealiseerd op meerdere posten door de verhuis naar Tour & Taxis, onder meer op de kosten voor energie en water.

BIM zal ook jaarlijks zowat 60.000 euro uitsparen op evenenementen die voordien extern werden georganiseerd en nu in eigen huis zullen doorgaan, zonder de inkomsten te vergeten van de traiteur-horeca concessie en de verhuurinkomsten van zalen en het auditorium. (Belga/NS)

Voor de intrek in het groen passiefgebouw op Tour & Taxis zal het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) een jaarlijkse basishuur van 3,6 miljoen euro betalen. Aanzienlijk meer dan de 1,4 miljoen huur die in 2014 wordt betaald voor de gebouwen in Sint-Lambrechts-Woluwe, zo staat in L'Echo.Tegen die operatie is kritiek gerezen en waarnemers vragen zich af of BIM wel een goede zaak heeft gedaan. De directie van het instituut kentert de kritiek. Leefmilieu Brussel benadrukt dat er een besparing van 600.000 euro wordt gerealiseerd op meerdere posten door de verhuis naar Tour & Taxis, onder meer op de kosten voor energie en water. BIM zal ook jaarlijks zowat 60.000 euro uitsparen op evenenementen die voordien extern werden georganiseerd en nu in eigen huis zullen doorgaan, zonder de inkomsten te vergeten van de traiteur-horeca concessie en de verhuurinkomsten van zalen en het auditorium. (Belga/NS)