Bij de vestiging van Tessenderlo Group in Ham verdwijnen mogelijk 170 vaste arbeidsplaatsen in het kader van een herstructurering. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Het banenverlies is het gevolg van twee maatregelen die de directie heeft genomen. Zoals eerder al werd aangekondigd zal de directie tegen eind dit jaar de fosfaatafdeling in Ham sluiten, hoofdzakelijk omwille van milieuredenen.

Maar omdat er volgens de directie ook 'efficiëntieverbeteringen' nodig zijn in de meststoffenactiviteit (kaliumsulfaat), zullen ook daar jobs verdwijnen.

"Ik besef dat deze aankondiging bij onze medewerkers hard aankomt. Maar wat we vandaag voorleggen is een concreet, realistisch actieplan om de toekomst van deze fabriek en business te vrijwaren. Tessenderlo Chemie Ham heeft wel degelijk een toekomst, zolang we de financiële resultaten maar structureel gezond kunnen maken", aldus Sophie Haan, directeur van de businessunit Inorganics, in een persbericht:

Hoeveel arbeidsplaatsen er precies verdwijnen en op welke afdeling, blijft onduidelijk. Hoeveel gedwongen ontslagen er vallen, is op dit moment evenmin duidelijk.

De directie wil samen met de sociale partners onmiddellijk van start gaan met open en constructieve gesprekken, luidt het.

De vakbonden lieten in een reactie alvast weten erg ontgoocheld te zijn over het herstructureringsplan waardoor mogelijk 170 banen sneuvelen. "Een sociaal bloedbad dat veel erger is dan wij hadden gevreesd", aldus Eddy Kellens van het ACV. Kellens verwijst daarbij naar een in maart bereikt akkoord tussen bonden en directie, waardoor een 80-tal mensen van de fosfaatafdeling een plaats zou krijgen bij de sulfaatafdeling en gedwongen ontslagen zouden worden vermeden. Volgens de vakbondsman volgen er nu ongetwijfeld acties. (BO/Belga)

Bij de vestiging van Tessenderlo Group in Ham verdwijnen mogelijk 170 vaste arbeidsplaatsen in het kader van een herstructurering. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Het banenverlies is het gevolg van twee maatregelen die de directie heeft genomen. Zoals eerder al werd aangekondigd zal de directie tegen eind dit jaar de fosfaatafdeling in Ham sluiten, hoofdzakelijk omwille van milieuredenen. Maar omdat er volgens de directie ook 'efficiëntieverbeteringen' nodig zijn in de meststoffenactiviteit (kaliumsulfaat), zullen ook daar jobs verdwijnen."Ik besef dat deze aankondiging bij onze medewerkers hard aankomt. Maar wat we vandaag voorleggen is een concreet, realistisch actieplan om de toekomst van deze fabriek en business te vrijwaren. Tessenderlo Chemie Ham heeft wel degelijk een toekomst, zolang we de financiële resultaten maar structureel gezond kunnen maken", aldus Sophie Haan, directeur van de businessunit Inorganics, in een persbericht: Hoeveel arbeidsplaatsen er precies verdwijnen en op welke afdeling, blijft onduidelijk. Hoeveel gedwongen ontslagen er vallen, is op dit moment evenmin duidelijk. De directie wil samen met de sociale partners onmiddellijk van start gaan met open en constructieve gesprekken, luidt het. De vakbonden lieten in een reactie alvast weten erg ontgoocheld te zijn over het herstructureringsplan waardoor mogelijk 170 banen sneuvelen. "Een sociaal bloedbad dat veel erger is dan wij hadden gevreesd", aldus Eddy Kellens van het ACV. Kellens verwijst daarbij naar een in maart bereikt akkoord tussen bonden en directie, waardoor een 80-tal mensen van de fosfaatafdeling een plaats zou krijgen bij de sulfaatafdeling en gedwongen ontslagen zouden worden vermeden. Volgens de vakbondsman volgen er nu ongetwijfeld acties. (BO/Belga)