1.700 banen op de tocht bij FedEx

© belga

Het Amerikaanse koerierbedrijf FedEx Corp. gaat 1.700 banen schrappen en 100 sites sluiten. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend bij de publicatie van zijn kwartaalresultaten. De resultaten zijn goed, de prognoses somber.

De Amerikaanse koerier boekte in het laatste kwartaal een nettowinst van 380 miljoen dollar, wat overeenstemt met 1,2 dollar dollar per aandeel. De omzet ging 18 procent hoger tot 9,46 miljard dollar.

Hoewel de nettowinst heel dicht aanleunt bij de analistenverwachtingen vallen de prognoses tegen. Aangezien de resultaten van koerierbedrijven beschouwd worden als een barometer van de wereldwijde economische gezondheid, vrezen de analisten nu dat de matige prognoses wijzen op een slabakkende economie.

Volgens FedEx zelf, dat 800 medewerkers telt in ons land, blijft de inlandse vraag achter op de internationale groei. Van de 100 sites die het bedrijf gaat sluiten, zijn de meeste opslagplaatsen die FedEx had verworven na de overname van Watkins Motor Lines in 2006. De 1.700 banen die zullen sneuvelen, vertegenwoordigen minder dan 1 procent van het personeelsbestand wereldwijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content