Zwitserse centrale bank wil van haar euro’s af

Op de valutamarkten deed woensdag het gerucht de ronde dat de Zwitserse centrale bank op vrij grote schaal euro’s aan het verkopen was.

Het dumpen van euro’s door de Zwitsers zou meteen ook de reden zijn waarom de Europese eenheidsmunt gisteren met koersdruk af te rekenen kreeg.

De Zwitserse frank is ‘gepegd’ aan de euro, maar om een verdere stijging van de koers van de frank af te remmen, heeft de Zwitserse centrale bank op grote schaal euro’s moeten inkopen.

De handel op de Europese beurzen zal vandaag weer in het teken van de Europese schuldencrisis staan. Er doen steeds sterkere geruchten de ronde dat Griekenland volgende maand al de eurozone zou verlaten.

BAV Arseus op 14 september

De raad van bestuur heeft de eer de houders van aandelen Arseus uit te nodigen tot het bijwonen van de bijzondere algemene vergadering die gehouden zal worden op de zetel van de vennootschap te 8790 Waregem, Textielstraat 24, op 14 september om 15.00 uur met volgende agenda, houdende voorstellen tot besluit.

Toelatingsvoorwaarden

Het recht om deel te nemen aan de bijzondere algemene vergadering en om er het stemrecht uit te oefenen wordt slechts verleend op grond van de boekhoudkundige registratie van de aandelen op naam van de aandeelhouder, op 31 augustus 2012, om 24.00 uur (Belgisch uur), (i) hetzij, in het geval van aandelen op naam, door hun inschrijving in het register van de aandelen op naam van de vennootschap, (ii) hetzij, in het geval van gedematerialiseerde aandelen, door hun inschrijving op de rekeningen van een erkende rekeninghouder of van een vereffeningsinstelling, ongeacht het aantal aandelen dat de aandeelhouder bezit op de dag van de bijzondere algemene vergadering. De dag en het uur bedoeld hiervoor, vormen de registratiedatum.

De erkende rekeninghouder of de vereffeningsinstelling bezorgt de aandeelhouder een attest waaruit blijkt met hoeveel gedematerialiseerde aandelen die op naam van de aandeelhouder op zijn rekeningen zijn ingeschreven op de registratiedatum, de aandeelhouder heeft aangegeven te willen deelnemen aan de algemene vergadering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content