Zwitserland bereidt leger voor op uiteenvallen eurozone

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, waarbij de winsten ten opzichte van de opening geleidelijk aan wat verder zijn opgelopen.

De Euro Stoxx 50 wint ongeveer driekwart procent, de BEL 20 moet zich tevreden stellen met een winst van circa een half procent. Mobistar is binnen de index een opvallende daler.

Zwitserland staat bekend om zijn neutraliteit, maar ook om zijn gevoel voor precisiteit. In september organiseerde het land een militaire oefening voor onder de naam ‘Stabilo Due’, waarbij werd geanticipeerd op mogelijke sociale onrust in de omringende Europese landen.

De Zwitsers waren benieuwd om te zien op welke tijdspanne ze hun leger op de been krijgen wanneer zulks nodig zou zijn. Volgens de krant Der Sonntag wil het Zwitsers leger voorbereid zijn op de toevloed van een stroom vluchtelingen uit Griekenland, Frankrijk, Spanje, Italië enzovoort.

Aviva reduceert belang in Transics tot nul

Kennisgeving door Aviva PLC (een moederonderneming of een controlerende persoon die kennis geeft) dat haar participatie op 25 maart 2009 gedaald is onder de kennisgevingsdrempel van 3%. De deelneming van Aviva PLC is herleid tot 0%.

De investeringen door Delta Lloyd Institutioneel Blue Select Fund en Delta Lloyd Luxembourg Select Opportunities Funds, welke fondsen de uiteindelijke beneficial owners van de aandelen waren, worden beheerd door Delta Lloyd Asset Management NV te Amsterdam die terzake volledige investeringsbevoegdheid én stemrechtbevoegdheid heeft. Delta Lloyd Asset Management NV was op 25 maart 2009 een dochteronderneming gecontroleerd door Aviva plc.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content