Zwakke verhandelde volumes wegen op resultaten NYSE Euronext

Wall Street is vandaag lager geopend, waarbij de belangrijkste indices voorlopig beperkte verliezen laten optekenen. In het geval van de Nasdaq loopt het verlies toch op tot meer dan een half procent. De Amerikaanse beleggers hebben nota genomen van het bericht dat de Spaanse economie in een recessie is beland.

Op het vlak van bedrijfsresultaten is de grootste drukte al achter de rug, hoewel er nog tientallen vooral (kleinere en middelgrote) bedrijven nog met cijfers moeten komen. Morgen zijn er bijvoorbeeld wel nog de cijfers van farmareus Pfizer.

Het hoogtepunt deze week wordt ongetwijfeld de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand april. De consensusverwachting ligt op 125.000 nieuwe jobs buiten de landbouwsector vorige maand.

NYSE Euronext ziet winst met bijna een derde dalen

NYSE Euronext zag de winst tijdens het eerste kwartaal met ongeveer een derde dalen, dit onder andere als gevolg van een terugval in de verhandelde volumes. Daarnaast speelden ook de kosten verbonden aan de mislukte fusie met Deutsche Börse een rol in het verhaal.

Duncan Niederauer, Chief Executive van NYSE Euronext, sprak van moeilijke marktomstandigheden tijdens het voorbije kwartaal. Die zullen het bedrijf ook nog tijdens het tweede kwartaal parten blijven spelen.

De nettowinst daalde over de verslagperiode met 32% tot 121 miljoen dollar, de omzet was 17% lager op 952 miljoen dollar. Vooral de divisie derivaten werd hard getroffen, waarbij de activiteiten op de Londense Liffe met 28% daalden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content