Zwakke start op Wall Street

Wall Street is vandaag zwak uit de startblokken gekomen, met verliezen voor de belangrijkste indices over de ganse linie. Die verliezen bedragen telkens ongeveer een half procent. Amazon noteerde op de gisterenavond gepubliceerde cijfers fors lager, Microsoft kan op de kwartaalresultaten een redelijke winst vasthouden.

Bij de meer traditionele, old school aandelen kan je er Philippe Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas Private Banking, niet naast kijken dat de Dow Jones Transportation index op een all time high staat wat traditioneel goed nieuws is voor de markt.

Want zelfs in een wereld van het internet, e-mail en 3D printing is het nog steeds zo dat als er veel getransporteerd wordt dat doorgaans betekent dat de Amerikaanse en in afgelide orde de wereldeconomie redelijk goed draait.

Daarenboven was Gijsels positief verrast door de snelheid waarbij de markt en vooral dan de Nasdaq zich wisten te herstellen van de correctie. Of moeten we het een appelflauwte noemen?, zo vraagt Gijsels zich af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content