Zwakke resultaten voor Fugro

De resultaten van Fugro waren teleurstellend. De omzet kwam uit op EUR 2,347 miljard, waar ABN Amro uitging van EUR 2,633 miljard en de consensus EUR 2,614 miljard was.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam met EUR 267 miljoen 15 procent lager uit dan de consensus van EUR 311 miljoen en de verwachting van ABN Amro van EUR 325 miljoen.

Zelf ging het bedrijf uit van een resultaat van EUR 2,6 miljard. Tot slot kwam de onderliggende nettowinst uit op EUR 224 miljoen waar het bedrijf zelf uitging van EUR 230 miljoen, ABN Amro van EUR 231 miljoen en de consensus lag op EUR 249 miljoen.

ABN Amro concludeert dat de divisie Geotechnical wat betreft omzet slecht presteerde, maar toch een solide winstgevendheid toonde.

De divisie Survey heeft daarentegen een goede omzet maar lage marges, al lijkt dit handelbaar te zijn.

Bij de Subsea-divisie blijft er het nodige werk en de resultaten bij Geoscience vindt ABN Amro een ramp. De vooruitzichten en orderportefeuille zijn geruststellend al is dit niet genoeg om de zwakke resultaten te compenseren.

Kijkend naar de kerndivisies: Geotechnical rapporteerde jaar-op-jaar een afname van de omzet van 3 procent waardoor de omzet uitkwam op EUR 702 miljoen, waar de consensus EUR 726 miljoen was en ABN Amro EUR 723 miljoen verwacht had.

De winstgevendheid was goed met een bedrijfsresultaat (EBIT) van EUR 98 miljoen, alhoewel ABN Amro uitging van EUR 99 miljoen. De lager dan verwachte groei werd voornamelijk gedreven door EUR 30 miljoen omzet die werd ondergebracht bij de Subsea-divisie. ABN Amro heeft nog steeds een koopadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content