Zwakke Europese markt dwingt Dow Chemical tot het sluiten van bedrijven

Wall Street is vandaag verdeeld geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is. De belangrijkste indices blijven zodoende dicht bij het slotniveau van gisteren.

Ook vandaag maakten opnieuw heel wat bedrijven de cijfers bekend, waaronder ook Dow Chemical. De stroom kwartaalcijfers raakt langzaam maar zeker over het hoogtepunt heen, in de komende week zal tempo al gevoelig afnemen. Heel wat grote namen hebben al verslag uitgebracht over de gang van zaken in de eerste drie maanden van dit jaar.

Kwartaalcijfers Dow Chemical vallen tegen

The Dow Chemical Co maakt vanmiddag bekend dat de nettowinst over het eerste kwartaal met 50% gedaald, op de eerste plaats vanwege het aanleggen van provisies voor een bedrag van 357 miljoen dollar in verband met de sluiting van een aantal bedrijven.

Het chemiebedrijf maakte bekend dat de nettowinst over de verslagperiode 412 miljoen dollar bedroeg, wat overeenstemt met 35 dollarcent per aandeel. Over dezelfde periode vorig jaar was er een nettowinst van 625 miljoen dollar of 54 dollarcent per aandeel.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel 61 dollarcent per aandeel, op een omzet van 14,70 miljard dollar.

De analisten hadden rekening gehouden met een winst per aandeel van 59 dollarcent en een omzet van 14,96 miljard dollar.

Als gevolg van een zwakke vraag ziet Dow Chemical zich genoodzaakt om bedrijven te sluiten in verschillende delen van de wereld, meer bepaald in Europa, de Verenigde Staten en Brazilië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content