Zwakke cijfers Credit Agricole wegen op Europese banksector

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen in de meeste gevallen min of meer stabiel zijn gebleven. De banksector is zwak gestemd, nadat Credit Agricole slechte resultaten bekendmaakte als gevolg van verliezen op Griekse staatsobligaties. Credit Agricole noteert 3% lager.

De Brusselse beurs zit eveneens in het rood, het verlies voor de BEL 20 is opgelopen tot bijna anderhalf procent. D’Ieteren zit natuurlijk nog steeds in het rood, maar ook KBC verliest opnieuw terrein.

Ascencio wil voorzichtig te werk gaan

Het courant nettoresultaat van Ascencio stijgt naar 7,2 miljoen EUR, een toename met 12,6% ten opzichte van 31 maart 2011

Vooruitzichten

Als gevolg van de recente verwervingen en overnames en de opening van de retailparken in Avignon en Saint-Aunes, stelt Ascencio huurinkomsten van meer dan 24 miljoen EUR in het vooruitzicht.

Ondanks de toename van de financieringskosten zal het courante nettoresultaat minstens een gelijkwaardig niveau bereiken als in het vorige boekjaar.

In het huidige economische klimaat is het niet mogelijk huurprijsverhogingen in het vooruitzicht te stellen die verder gaan dan de jaarlijkse indexering. Ascencio gaat door met het screenen van nieuwe investeringsprojecten, maar wil vooral voorzichtig te werk gaan door de voorkeur te geven aan activa die op middellange en lange termijn een duurzame cashflow veiligstellen.

Bank Degroof merkte op dat Ascencio goede resultaten kon voorleggen, hoofdzakelijk als gevolg van de overnames die vorig jaar werden gedaan.

De vooruitzichten van een courant resultaat vergelijkbaar met dat van vorig jaar stemt Jean-Marie Caucheteux voorzichtig, rekening gehouden met de moeilijke marktomstandigheden. Hij handhaaft een neutraal advies voor de vastgoedbevak met daaraan gekoppeld een koersdoel van 50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content