Zwakke bedrijfsresultaten wegen op Brusselse beurs

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met over het algemeen beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. In Brussel loopt het verlies voor de BEL 20 echter op tot in de buurt van een vol procent, dit als gevolg van de publicatie van eerder zwakke bedrijfsresultaten bij Belgacom, Solvay en UCB.

Belgacom rapporteerde over het derde kwartaal van 2013 1.568 miljoen EUR opbrengsten, of -3,2% op jaarbasis. Op 24 oktober 2013 verleende de Raad van Bestuur van Belgacom zijn goedkeuring om de aandeelhouders een totaal interim-dividend van 0,50 EUR bruto per aandeel uit te keren.

Naast de impact van de regelgeving waren de lagere groepsopbrengsten ook het gevolg van de aanhoudende druk op de mobiele diensten in de beide klantenbusinessunits, de negatieve impact van eenmalige elementen en lagere verkopen van eindapparatuur in het consumersegment.

Dit werd in zekere mate gecompenseerd door de aanhoudend sterke prestaties van de vastelijnproducten en van BICS. Het verlies voor Belgacom op de beurs loopt op tot bijna 2%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content