Zwak tweede kwartaal voor Imtech

IMTECH heeft via een update enkele uitspraken gedaan over de tweedekwartaalresultaten van dit jaar. De orderinstroom, de omzet en de operationele EBITDA-marge waren in lijn met de prestaties in het eerste kwartaal. ABN Amro vindt deze resultaten teleurstellend.

De analisten van de bank gingen namelijk uit van een verbetering in het tweede kwartaal dankzij de herstructureringsprogramma’s. Ook is het tweede kwartaal normaal gesproken een beter kwartaal voor IMTECH.

De ICT-divisie ligt op koers en meer nieuws zal bekend worden gemaakt in het derde kwartaal van 2014. Naast de update kwam IMTECH ook met een persbericht.

De reden hiervoor is dat IMTECH opnieuw het gesprek met banken is aangegaan over het wijzigen van de financieringsovereenkomsten. Om te voorkomen dat naar aanleiding van deze gesprekken nieuws naar buiten zou komen, besloot IMTECH hier zelf een update over te geven.

IMTECH zal het nu echt moeten hebben van operationele verbeteringen. Dat deze verbeteringen in het tweede kwartaal nog niet zichtbaar waren, beschouwt ABN Amro als negatief. De analisten van de bank hanteren voor IMTECH een Verkopen-advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content