Zilver harder gestegen dan goud in afgelopen maand

De zilverprijs is harder gestegen dan goud in de afgelopen maand en die stijging lijkt nog niet ten einde. Vanmorgen werd voor een troy ounce goud 21,2225 dollar betaald, of een stijging met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond in New York.

De goudprijs bleef anderzijds vrijwel ongewijzigd noteren op 1292,55 dollar, waarbij de historische jaarpiek van gisteren op 1296,30 dollar binnen handbereik blijft liggen. Het is dus best mogelijk dat het goud op korte termijn de kaap van 1300 dollar rond.

Inmiddels bevindt de zilverprijs zich op een nieuwe piek voor de afgelopen 30 maanden. Justin Smirk, chief economist bij St. George Bank Ltd. in Sidney, is van mening dat het zilver over het potentieel beschikt om door te stijgen tot de historische piek uit 1980. Toen kostte een troy ounce goud 49 dollar.

Over de afgelopen maand is de zilverprijs met 18% gestegen en daarmee werd beter gedaan dan het goud. De goudprijs liet slechts een stijging met 5,40% optekenen.

Een ounce goud is nu 60,88 ounce zilver waard en dat is het laagste niveau sinds januari. Commerzbank ziet de zilverprijs op korte termijn doorstijgen tot 23 dollar per troy ounce.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content