Ziekteverlof topman AkzoNobel doet wenkbrauwen fronsen

Ton Buchner, CEO van AkzoNobel, lijdt aan oververmoeidheid en zal de komende weken ziekteverlof nemen, zo heeft AkzoNobel onlangs bekend gemaakt.

Dit is volgens ABN Amro een tegenvaller: beleggers hadden veel vertrouwen gesteld in Buchner en zijn hervormingsplannen voor het bedrijf. De analisten van de bank volgen AkzoNobel met een houdadvies.

Buchner zal tot de eerste helft van oktober uit de roulatie zijn, zo meldde AkzoNobel vanmorgen. Keith Nichols, CFO van het chemieconcern, zal tot die tijd de honneurs waarnemen.

De beleggersdag die voor 22 oktober gepland stond, is tot nader order uitgesteld. De publicatie van cijfers over het derde kwartaal op 18 oktober zal wel doorgang vinden.

Beleggers hadden hoop gesteld op Buchner

De analisten van de bank denken dat het nieuws rond CEO Buchner door de markt negatief zal worden ontvangen. Beleggers hadden veel hoop gevestigd op Buchner, onder wiens leiding belangrijke koerswijzigingen binnen het concern zouden worden doorgevoerd.

AkzoNobel heeft reeds kostenbesparende maatregelen geïntroduceerd en zal doorgaan met het snijden in de kosten. Marktrends zoals een lagere vraag en hogere grondstoffenkosten kunnen door een CEO echter niet wezenlijk beïnvloed worden.

Ton Buchner staat nog maar sinds december 2011 aan het roer bij AkzoNobel; beleggers kunnen zich nu gaan afvragen, of Buchner wel in staat is om het bedrijf door de komende periode te loodsen. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel AkzoNobel met een houdadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content