Zelfs de aartslelijke Oost-Duitse appartementen gaan vlot van de hand

Duitsland beleeft een vastgoedboom zoals het land er al lang geen meer heeft gekend. Buitenlandse beleggers drijven de prijzen voor Duits vastgoed op, op zoek naar de veiligheid die ze in dit land hopen te vinden. Zelfs de aartslelijke Oost-Duitse appartementen, bekend als Plattenbauten, gaan vlot van de hand.

Onder andere de bekende Amerikaanse fondsbeheerders Blackstone Group LP (BX) en Cerberus Capital Management LP hebben dit jaar al Plattenbauten gekocht.

Momenteel is er heel wat belangstelling voor de verkoop van 38.000 appartementen in Dresden door Fortress Investment Group LLC (FIG).

Aan vraag geen gebrek

Zowel private equite firms als verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen zijn wanhopig op zoek naar hogere rendementen en hebben in het kader van die zoektocht de Duitse vastgoedmarkt ontdekt. Huizen en appartementen zijn bij onze oosterburen nog niet te duur.

Van alle grote blokken van meer dan 10 appartementen werd recent meer dan de helft door buitenlanders gekocht. In de eerst zes maanden van dit jaar kochten die in totaal voor 3,30 miljard euro aan Duits vastgoed en dat is volgens Jones Lang Lasalle al meer dan de 2,40 miljard euro uit 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content