Zeer hoge correlatie met de staalprijs bij ThyssenKrupp

Na de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) en de Japanse centrale bank (BoJ) zou ook de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag volgens Arnaud Delaunay van Leleux een verdere versoepeling van het monetaire beleid kunnen aankondigen. In het verleden hebben deze “onconventionele” maatregelen vooral in de kaart van de cyclische aandelen gespeeld.

Net als veel andere cyclische bedrijven (Umicore ArcelorMittal, enz.) is de beurskoers van ThyssenKrupp nauw verbonden met de schommeling van de grondstoffenprijzen.

In de afgelopen jaren heeft de Duitse staalproducent sterk geleden onder de economische crisis en de buitengewone kosten die verband hielden met de herstructurering van bepaalde activiteiten.

Deze problemen worden vooral verklaard door de zwakke Europese markt (als gevolg van de eurocrisis die de autobouwers in de eurozone hard trof) die de activiteit van de Europese staaldivisie negatief beïnvloedde en de gecumuleerde verliezen van de Amerikaanse staalfabrieken.

Om deze situatie te verhelpen is ThyssenKrupp in 2012 met een uitgebreide herstructurering begonnen met als doel de kosten drastisch te verlagen. Dit moet de toekomstige rendabiliteit verhogen. Delaunay verwacht een verbetering en is koper van ThyssenKrupp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content