Zal Spanje zijn banken zonder buitenlandse hulp kunnen redden?

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen vandaag opnieuw stabiel tot iets lager openen. De vraag die iedereen zich stelt is of Spanje er in zal slagen om de banken te redden zonder dat er buitenlandse steun moet worden gezocht.

Veel analisten lijken geneigd om een negatief antwoord op deze vraag te geven.

De druk op Spanje om de salarissen van de topmannen van Bankia en de beursintroductie van de bank te herbekijken, neemt met het uur toe.

Vanmorgen viel de euro terug tot 1,2368 dollar in Azië, alvorens opnieuw weer wat recht te krabbelen. Ook de olieprijs blijft onder druk staan, het is van 2008 geleden dat een vat ruwe olie op maandbasis nog zo sterk in waarde daalde.

Econocom realiseert overname van Tactem

Econocom zet zijn groei voort en verwerft 100% van Tactem, een onafhankelijke Franse softwareontwikkelaar die gespecialiseerd is in het beheer van telecommunicatie voor internationale ondernemingen.

Tactem wordt geleid door twee telecomexperts, Manuel Ceva en Patrick Allard. Het is een jong, innovatief bedrijf dat de voorbije jaren een snelle groei kende.

Het verwierf de erkenning bij grote internationale klanten die aan Tactem het beheer van hun telecomactiva en -uitgaven toevertrouwden.

Tactem biedt met zijn software TIO© (Tactem Information Officer) een antwoord op de problematiek van grote ondernemingen om greep te houden op hun inventarissen, kosten en leveranciers in een complexe en constante evoluerende telecomomgeving.

De posten telecommunicatie en infrastructuren vertegenwoordigen dan ook 35% van het budget informatica en telecom van grote groepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content