Zal Griekenland in staat zijn om vrijdag pensioenen en lonen te betalen?

Op de financiële markten wordt volop gespeculeerd over het moment waarop Griekenland zonder geld gaat raken. Volgens sommigen zou het land niet in staat zijn om overmorgen (vrijdag dus) de pensioenen en de lonen van de ambtenaren te betalen.

Anderzijds loopt een obligatie die in handen is van de ECB op 20 augustus af, die datum kan dus een ander richtpunt zijn. De Griekse minister Yiannis Stournaras geeft toe dat de onderhandelingen over het toekennen van de volgende schijf van hulp zeer moeilijk verlopen.

De Europese beurzen zijn van de min in de plus gedraaid, met voorlopig beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De BEL 20 boekt een winst van ruim een kwart procent en noteert nu boven 2250. Op de valutamarkten kan de euro een deel van de gisteren geleden verliezen weer ophalen.

Belgacom sluit akkoord af met elektrotechnische installateurs

Akkoord met drie beroepsfederaties om woningen aan te sluiten op het Belgacom-netwerk.

Belgacom heeft een principieel akkoord afgesloten met drie beroepsfederaties (FEDELEC, NELECTRA en LVMEB) voor elektrotechnische installateurs. Dankzij dit akkoord kunnen ook private installateurs zorgen voor het aansluiten van woningen op het Belgacom-netwerk.

Voortaan kunnen elektrotechnische installateurs voor het nodige Belgacom-materiaal (Smarttube) terecht in de groothandel, namelijk bij CEBEO en REXEL.

Dankzij deze minimuminvestering (tijdens bouw- of grondige renovatiewerken) kunnen klanten op termijn zonder problemen overschakelen tussen de verschillende operatoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content