Yellen-effect is al uitgewerkt

© reuters
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

De eerste renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank afgelopen woensdag blijkt niet de inleiding te zijn op de verhoopte eindejaarsrally op de Amerikaanse en Europese aandelenmarkten.

De initiële reactie op de eerste dag was nog wel positief, maar the day after is het een ander verhaal. De Europese beurzen verliezen namelijk een groot stuk van het gisteren veroverde terrein. Blijkbaar kijken beleggers toch niet met 100 procent vertrouwen richting het beleggingsjaar 2016.

De aandeelhouders van Resilux (-7,9%) verslikten zich vanmorgen in hun koffie toen ze lazen dat partner AirOPack-Technology Group (ATG) Resilux zou willen uitkopen in hun 50-50 joint venture AirOLux. Dat samenwerkingsverband was destijds opgezet om een nieuwe revolutionaire technologie met petverpakkingen te ontwikkelen in de verpakkingsmarkt voor producten met hoge viscositeit. De aanval op de aerosolmarkt lijkt te slagen door een aangegaan contract met Procter&Gamble voor scheerschuim van Gillette. Maar blijkbaar zitten beide partijen niet meer op dezelfde golflengte, want Resilux-topman Dirk De Cuyper reageerde met een persbericht dat zijn 50 procentbelang in AirOLux niet te koop staat. Beleggers vrezen dat de aan het licht gekomen onenigheid zal wegen op de ontwikkeling van de joint venture en potentiële deals kan laten uitstellen. Het Resilux-aandeel verloor dan ook flink wat terrein vandaag.

Voor de aandeelhouders van Lotus Bakeries (+4,6%) was het daarentegen andermaal vrolijk ontwaken. De Oost-Vlaamse koekjesbakker kocht voor 68 miljoen pond (GBP) Urban Fresh Foods, een Britse producent van natural fruit snacks. Daarmee breidt Lotus Bakeries verder uit in gezonde tussendoortjes. Deze zomer werd al voor 56 miljoen GBP beslag gelegd op het groeibedrijf Natural Balance Foods, een producent van gezonde snacks, onder meer Nakd en Trek.

Het Pakhuis op de site Tour&Taxis is door Extensa, een 100 procentdochter van de holding Ackermans & van Haaren (-0,3%) verkocht aan de gereglementeerde vastgoedvennootschap Leasinvest (+1,3%), voor 30 procent in handen van AvH. De verkoopprijs bedraagt 108 miljoen euro of circa 2500 euro per m². Het gebouw is voor 96 procent verhuurd aan ongeveer vijftig huurders. De gemiddelde duur van het huurcontract bedraagt wel slechts iets meer dan drie jaar. Aan de koopprijs haalt Leasinvest een rendement van 5,61 procent op deze investering op een toplocatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content