World Gold Council verlaagt prognose Chinese goudconsumptie

De vertraging van de economische groei in China heeft ook gevolgen voor de goudaankopen. De World Gold Council verlaagde haar prognose voor de Chinese goudconsumptie. Die zou dit jaar nog maar met 13% stijgen tot een totaal van 870 ton, waar eerst was uitgegaan van 1000 ton.

China is momenteel na India de grootste consument van goud in de wereld. De vraag naar goud voor juwelen zou dit jaar met 7,70% stijgen tot nog 550 ton.

Daarmee is sprake van een duidelijke groeivertraging, want vorig jaar steeg de vraag naar goud voor juwelen nog met 10%.

Vooral groei vraag naar beleggingsgoud vertraagt

Albert Cheng, Far East managing director van de World Gold Council, merkte op dat vooral de de groei van de vraag naar beleggingsvraag een dalende trend vertoont.

De vraag naar goudstaven en munten zou dit jaar nog met 24% stijgen tot 320 ton, tegenover vorig jaar nog een stijging met 38%.

Het tweede kwartaal is traditioneel het rustigste wat betreft de Chinese goudaankopen. Het eerste kwartaal was uitzonderlijk goed, aldus een rapport van Commerzbank. Volgens de analisten van deze bank blijft China de belangrijkste speler op de goudmarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content