Wolters Kluwer herhaalt verwachting voor 2012 in update derde kwartaal

Wolters Kluwer herhaalt naar aanleiding van de resultaten over het derde kwartaal de verwachting voor 2012. Dat betekent dat het groeipercentage van de verwaterde gewone winst per aandeel uit voortgezette activiteiten met een ‘laag getal van één cijfer’ zal worden geschreven.

De omzet steeg over de eerste negen maanden met 3%. De autonome groei bleef volgens Theodoor Gilissen Bankiers de eerste negen maanden op 1%; gelijk aan de groei in zowel de eerste als in de tweede helft van vorig jaar.

Het concern geeft geen EBITA-marge, maar stelt dat de marge jaar-op-jaar stabiel is. Bij de verwachtingen voor 2012 herhaalt het concern de inschatting dat de EBITA-marge tussen de 21,5% en 22,5% zal liggen. Dat betekent dus een stabiel tot licht hogere marge dan in 2011 (21,7%).

Niet bepaald een groeiaandeel

De vrije kasstroom steeg In constante valuta en de nettoschuld ten opzichte van de EBITDA verbeterde van 3,1x eind vorig jaar naar 2,8x eind derde kwartaal. Wolters Kluwer is volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet bepaald een groeiconcern, maar levert wel een mooi stabiel resultaat.

Met een koers van 9 keer de winst in 2013 en een dividendrendement van 4,6% vinden de analisten van de bank het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. Zij herhalen het koopadvies voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content