Wladimir Poetin stelt de beleggers gerust

Hoeveel van een mogelijke QE zit er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas al in de prijzen? Als we eens naar de rentes kijken al heel wat. Allemaal vragen waar momenteel alleen ’s werelds belangrijkste centrale bankier en zijn inner circle het antwoord op weten.

Maar het is duidelijk dat het risico op serieuze volatiliteit in de markten is toegenomen. Iemand vroeg ons enkele dagen geleden waar momenteel de grootste bubbel in de markten zit. Hij verwachte waarschijnlijk in antwoord zoals in de obligatiemarkten, high yield of vastgoed in Londen of Hong-Kong.

Maar misschien is het antwoord wel dat de grootste bubbel zit in het geloof dat de centrale banken alle economische en marktvariabelen op het niveau kunnen zetten en houden die ze wensen. Of zoals Dorothy zegt in the Wizard of Ozz: ” I believe we are not in Kansas anymore.”

Inmiddels maken de beurzen vandaag weer een goede beurt, bubbel of geen bubbel. Het bericht over het zwijgen van de wapens tussen Rusland en de Oekraïne geeft de beurskoersen een extra duwtje in de rug. De Euro Stoxx 50 kan zelfs een winst van meer dan 1,50% vasthouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content